U spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine, u ponedjeljak je i Županijska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Krapinsko-zagorske županije obilježila Dan državnosti Republike Hrvatske.

 
Predstavnici ŽO HDZ-a su predvođeni predsjednikom Zoranom Gregurovićem zapalili su svijeće kod spomenika hrvatskoj himni „Lijepa naša domovino” u Zelenjaku te na taj način odali počast onima koji su dio sebe utkali u borbu za stvaranje hrvatske države.
 
 
- Ovaj je dan prigoda da još jednom odamo počast svim hrvatskim braniteljima, posebice onima koji su na oltar domovine položili ono najvrjednije što su imali, svoje živote. Prisjećajući se njihove žrtve, poručujemo da ih nikad nećemo i ne smijemo zaboraviti. Zahvaljujemo svim našim braniteljima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu i na taj način nama i našim budućim generacijama omogućili da živimo u slobodnoj, demokratskoj Republici Hrvatskoj. Na nama je da učinimo sve kako bi naša domovina i dalje rasla i razvijala se na dobrobit svih njezinih stanovnika, ne zaboravljajući doprinos naših hrabrih branitelja i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana – kazao je Gregurović.
 
 
Svečanosti povodom Dana državnosti RH nazočili su i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek, saborski zastupnik Žarko Tušek, načelnik Općine Đurmanec Damir Belošević, predsjednici GO HDZ Klanjec Igor Jambrešić i OO HDZ Kumrovec Božidar Šenkiš te drugi članovi predsjedništva HDZ-a Krapinsko-zagorske županije.
 
 
Svim građanima i građankama Republike Hrvatske čestitamo 30. svibnja  – Dan državnosti Republike Hrvatske!