Šestog dana predizborne turneje Lijepom Našom, kandidatkinje i kandidati Zelene skupine HDZ-a za EU izbore posjetili su, zajedno s predsjednikom županijskog HDZ-a i potpredsjednikom naše stranke Darkom Horvatom, najsjeverniju našu županiju - Međimursku!

Nedjeljna misa u Čakovcu

Jutro su započeli druženjem s građanima u Čakovcu, koje su upoznali s ključnim elementima našeg Programa „Hrvatska za generacije“ i najvažnijim porukama naše pozitivne kampanje okrenute budućnosti i još učinkovitijem korištenju raspoloživih EU sredstava.

Potom su bili na nedjeljnoj svetoj misi u Crkvi sv. Nikole te obišli Stari grad, gdje su naši kandidati Karlo Ressler i Sunčana Glavak dali izjave za medije.

Dolazak Merkel i Webera

Nositelj pobjedničke liste Ressler istaknuo je da se - zbog isprepletenosti lokalne, nacionalne i europske politike - izbori za Europski parlament mogu na neki način shvatiti i kao lokalni izbori. Posebno je izdvojio i već potvrđeni dolazak njemačke kancelarke i, uvjereni smo, budućeg predsjednika Europske komisije 18. svibnja na veliki predizborni skup HDZ-a u Zagrebu.

- Dolazak „spizenkandidata“ Europske pučke stranke Manfreda Webera i Angele Merkel te još mnogih visokih uzvanika snažna je poruka europskog zajedništva te partnerstva unutar naše političke obitelji, najjače na Starom kontinentu.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/merkel-u-zagrebu-na-nasem-skupu-18-svibnja-plenkovic-veceras-s-njom-na-summitu-u

Očuvanje kulture i identiteta

Kandidatkinja Sunčana Glavak, rođena Međimurka, istaknula je da su kandidati posjetom Starom gradu poslali jasnu poruku o važnosti očuvanja kulture, našeg identiteta te svih onih vrijednosti koje baštinimo i za koje ćemo se i dalje zauzimati u Europskom parlamentu.

- Međimurci su vrijedni i marljivi ljudi, ali, nažalost, imaju najniže plaće u Hrvatskoj. I to je jedan od razloga zbog kojih moraju izaći na birališta. Iz EU fondova, naime, upravo Međimurskoj županiji stiže 1,1 milijarda kuna za četiri gospodarske zone, izgradnju zaobilaznica te nove tehnologije u kojima će mladi i visokoobrazovani ljudi naći zaposlenje i neće morati napuštati Domovinu!