Državni proračun za 2013. godinu je nastavakneperspektive svega onoga što će se događati u 2013. godini i sada se vidi daje tzv. „Plan 21 Kukuriku koalicije“ svjesna, ciljana i planirana prijevaragrađana od strane vladajućih, istaknuo je na konferenciji za novinare uČakovcu, član Nacionalnog predsjedništva HDZ-a i predsjednik ŽO HDZ-aMeđimurja, Darko Horvat.

 „Predviđajuprihode od 113,7 milijardi kuna, a rashode u visini od 124,5 milijardi kuna,što znači već u samom startu manjak od 11 milijardi kuna! Još je gore štoglavni razlozi deficita nisu investicijski projekti nego novi rashodi proračuna– rast kamatnih troškova, sanacija brodogradnje, uplata u proračun Europskeunije..., a upravo se „Kukuriku koalicija“ toliko klela u investicije u svojimpredizbornim obećanjima – poručio je Horvat.

Upozorio je kako građani već grcaju udugovima, te jedva spajaju kraj s krajem.

 „Mi uHDZ-u se u zadnje vrijeme pitamo postoji li uopće Kukuriku koalicija kao takvajer im se prečesto događaju pojedinačni „izleti“ u javnost kada je riječ ovažnim odlukama poput poreza i slično, očite su snažne nesuglasice u koaliciji,pa se nameće dojam da državu vodi samo SDP, „ kazao je Horvat.    

Saborska zastupnica HDZ-a, Sunčana Glavak,rekla je kako građani nisu krivi i ne smiju biti krivi zbog nesnalaženja ilutanja Vlade.

„Iz njihovog prijedloga proračuna vidljivo je danema, iako su najavljivali, „tsunami“ investicija, nema reformi, nemarješavanja pitanja gospodarstva, smanjenja deficita..., ali ima povećanjaPDV-a, poreza, poskupljenja struje, plina, pada BDP-a, potrošnje, navela je,među ostalim, Glavak.

I dok građani muku muče kako platiti neki odračuna za režije, čitamo usput u medijima da je premijer Milanović malo naodmoru na skijanju, naglasila je S. Glavak. Upozorila je da je uputila dvaamandmana na proračun – za izgradnju nasipa Gornji Hrašćan – Pušćine, teproširenje kirurgije Opće bolnice Varaždin, međutim, kako je rekla, boji se daće vladajući oba odbaciti.

I Glavak i Horvat osvrnuli su se nasmjenjivanje ravnateljice Dušanke Novak u čakovečkoj Ekonomskoj i trgovačkojškoli, smatrajući da se radi o katastrofalnom potezu ministra Jovanovića.

 „Radise jednostavno o ministrovoj čistki nepodobnih ravnatelja po cijeloj Hrvatskoj“– zaključeno je na presici.