Nakon što su Pučani prošlog tjedna u Europskom parlamentu u Bruxellesu odabrali članove Predsjedništva Kluba zastupnika EPP-a - među njima za potpredsjednicu Dubravku Šuicu, i to s najvećim brojem glasova! - u San Sebastianu je od 10. do 13. lipnja održan Kongres EPP-a na kojem su analizirani rezultati europskih izbora.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/dubravka-suica-izabrana-za-potpredsjednicu-kluba-epp-u-europskom-parlamentu

Plenković, Weber, Daul, Juncker…

Osim predsjednika Kluba zastupnika EPP-a i našeg spitzenkandidata Manfreda Webera, na Kongresu su sudjelovali i predsjednik HDZ-a te pregovarač EPP-a o raspodjeli najviših EU dužnosti Andrej Plenković, predsjednik Europske pučke stranke Joseph Daul, predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker, direktor kampanje za europske izbore i potpredsjednik EPP-a Dara Murphy...

Hrvatsko EPP izaslanstvo u Španjolskoj sačinjavali su voditeljica HDZ-ove delegacije u Europskom parlamentu Dubravka Šuica te Ivana Maletić, Karlo Ressler, Željana Zovko i dr. sc. Tomislav Sokol.

Bez EPP-a nema većine

Program Kongresa započeo je panelom pod vodstvom novoizabrane potpredsjednice Kluba EPP-a Dubravke Šuice, na kojem se raspravljalo o rezultatima EU izbora. Naša je eurozastupnica naglasila da je EPP i dalje najveća i najsnažnija politička grupacija u Europi, koja je na nedavnim izborima pobijedila u čak 15 zemalja članica EU-a:

- Bez EPP-a nije moguće ostvariti većinu u Europskom parlamentu!

Jaka & ujedinjena EPP obitelj

U posebnom dijelu programa pod naslovom „Jaka EPP obitelj u novom sazivu Europskog parlamenta“ (pod vodstvom Manfreda Webera) sudjelovao je i predsjednik Andrej Plenković koji je sa zastupnicima i vodstvom EPP-a raspravljao o tijeku pregovora o formiranju ključnih europskih institucija:

- EPP je relativni pobjednik EU izbora. Weber bi trebao dobiti priliku formirati novu Europsku komisiju, kao što se i na nacionalnoj razini relativnom pobjedniku prvom povjerava mandat za sastavljanje Vlade!

http://www.hdz.hr/vijest/eu/2-poruke-s-kongresa-epp-sud-eu-nije-nadlezan-za-spor-sa-slovenijom-zelimo-webera-za-sefa

Borba protiv terorizma

Pučani su u San Sebastianu održali i komemoraciju u čast svim žrtvama terorizma te pozvali na nastavak zajedničke borbe protiv terorizma i očuvanje temeljnih vrijednosti Europske unije, najvećeg mirovnog projekta na Starom kontinentu.