Danas, dana 2. prosinaca 2014. godine održana je 22. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba koja je nakon usvojenog dnevnog reda započela  aktualnim satom. Gradski zastupnici Hrvatske demokratske zajednice kroz svoja upućena pitanja zamjenici zagrebačkog gradonačelnika Sandri Švaljek ponovno su ukazali na specifične aktualne probleme Grada Zagreba.

Andrija Mikulić, predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a i potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba upozorio je na veliki problem lokacija u Gradu Zagrebu koje su zatrpane otpadom. Mikulić je upitao iz kojeg razloga je iz proračuna za 2015. godinu izuzeta gradnja športske dvorane u Granešini- Gornja Dubrava unatoč dogovoru koji je postignut na Koordinaciji sada protokolarnog gradonačelnika i Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava tijekom listopada ove godine.

Mario Župan, predsjednik Kluba gradskih zastupnika osvrnuo se na loše poteze aktualne Vlade koja je uzrokovala problem u brojnim gradovima i županijama diljem Republike Hrvatske prilikom planiranja i donošenja proračuna za narednu godinu. Također se osvrnuo u svom pitanju na uplitanje aktualnog premijera u planiranje Malih komunalnih akcija u Krajiškoj ulici na Donjem gradu te upitao da li to znači da zamjenica gradonačelnika, Sandra Švaljek dostavlja aktualnom premijeru na uvid plan MKA u Gradu Zagrebu.

Margareta Mađerić, podsjetila je na donosenu Odluku o davanju poslovnih prostora u Gradu Zagrebu po  povoljnijim cijenama u najam. Naime, prethodno navedena Odluka trebala je potaknuti gospodarski razvoj i oporavak manjih poduzetnika i obrtnika te ih financijski rasteretiti te smanjiti nezaposlenost u Gradu Zagrebu. Dodatno je osnažila svoje pitanje primjerom, odnosno problemima s kojima se susrela  Ustanova za upravljanje športskim objektima u Gradu Zagrebu. Također je pozvala nadležni gradski ured da što hitnije riješi problem prometa koji je nastao zatvaranjem Palmotićeve ulice.

Zorana Piličića, zanimalo kada će se konačno riješiti status hrvatskih branitelja koji žive u gradskim stanovima odnosno regulirati njihovo pravo na otkup tih istih.

Ante Plazonić podsjetio je na jedan od ključnih pet prioriteta Grada Zagreba koji su jasno definirani od Grada Zagreba kao takvi, odnosno na izgradnju Branimirove ulice do Varaždinske ceste u Sesvetama.