20. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba započela je uobičajenim aktualnim satom. Gradski zastupnici Hrvatske demokratske zajednice kroz svoja upućena pitanja zamjenici zagrebačkog gradonačelnika Sandri Švaljek ukazali su na specifične aktualne probleme Grada Zagreba.

Brigadira Zorana Piličića zanimalo je na koji način Grad Zagreb na čijem se području već jedanaesti dan za redom održava prosvjed stopostotnih vojnih invalida  Domovinskog rata ispred resornog ministarstva može pripomoći. Naime, kako je svima poznato veliki broj hrvatskih branitelja i stopostotnih ratnih invalida Domovinskog rada prosvjeduje u teškim uvjetima i hladnoći radi zaštite svojih prava i zaštite digniteta Domovinskog rata. Pozvao je i predložio nadležnom gradskom uredu održavanje tematske sjednice i prijem predstavnika invalida Domovinskog rata u što kraćem roku.

Dr. Ivan Ćelić ocijenio je zaprimljeni odgovor nadležnog gradskog ureda o neprimjernom postupanju ravnateljice DV Bukovac i nametnutom programu ranog učenja stranih jezika bez potrebne verifikacije neprihvatljivim. Naime, u odgovoru je navedeno očitovanje ravnateljice o problematici bez da je jasno razvidno kako je do prethodno navedenoga uopće moglo doći te je opetovano upozorio na činjenicu kako ravnateljica DV Bukovac ubire nezakonite prihode od roditelja kroz nelegalno nametnuti program ranog učenja stranih jezika te si isplaćuje dodatak na plaću kroz odluku o stimulaciji. Istom prilikom podsjetio je kako prosvjetna inspekcija resornog ministarstva utvrdila nepravilnosti u radu ravnateljice i DV Bukovac.

Andrija Mikulić, predsjednik zagrebačkog HDZ-a i potpredsjednik Gradske skupštine  uputio je pitanje zamjenici zagrebačkog gradonačelnika Sandri Švaljek i konstatirao kako Grad Zagreb očigledno još uvijek nema plan zbrinjavanja otpada zbog činjenice nastanka sve većeg broja divljih odlagališta glomaznog otpada u Gradu. Upozorio je kako je otužno i sramotno proći visoko frekventnim lokacijama i križanjima u Gradu Zagrebu koju su zatrpana hrpama glomaznog otpada. Također je dodatno upitao što je s natječajem o zbrinjavanju odnosno odvozu glomaznog otpada u Gradu Zagrebu s obzirom da je tvrtka Cezar isti prestalaodvoziti.

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika, Mario Župan upitao je kako je moguće da ravnateljica OŠ Gornje Vrapče, gospođa Tanja Djaković, inače članica SDP-a nije naručila besplatne udžbenike za svoje učenike od nadležnog gradskog ureda te tom radnjom grubo diskriminirala učenike OŠ Gornje Vrapče u odnosno na sve ostale učenike Grada Zagreba koji su valjanim postupanjem svojih ravnatelja osnovnih škola ostvarili svoje pravo na besplatne udžbenike.

Dražan Bilokapić uputio je pitanje o upražnjenom mjesto predsjednika Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga. Naime, duže od godinu dana na mjesto predsjednika Nadzornog odbora ZGH nije nitko imenovan. Nadzorni odbor ZGH vodi za sada zamjenica predsjednika Nadzornog odbora prof. Sandra Švaljek. Također je upozorio na činjenicu kako su pojedini članovi uprave Holdinga u sukobu interesa jer su upravi tvrtke, ali i u Nadzornim odborima trgovačkih društava koja su u suvlasništvu Holdinga.