Buduća predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u srijedu 29. listopada boravila je u Gradu Zagrebu gdje je uz pratnju Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba predvođenog predsjednikom Andrijom Mikulićem posjetila brojno članstvo i simpatizere.

Obilazak je započeo posjetom prehrambenoj industriji „KRAŠ“ gdje se nakon srdačnog dočeka i pozdrava člana Uprave gospodina Darka Radišića, gđa Grabar Kitarović obratila prisutnim uzvanicima i predstavnicima medija. Odgovarajući na pitanja novinara, Grabar Kitarović istaknula je da je gospodarstvo temelj njezinog političkog programa. Zatim je obišla Tvornicu kakao proizvoda gdje je predstavljena najnovija linija za proizvodnju čokolada.

Nakon posjeta KRAŠ-u gospođa Kolinda Grabar Kitarović posjetila je Dom za starije osobe „Drugi dom – Gaj“ na zagrebačkoj Trešnjevci gdje se susrela s brojnim umirovljenicima koji su joj pružili toplu dobrodošlicu. Druženje je nastavljeno u prostorijama doma gdje su umirovljenici pružili kandidatkinji Hrvatske demokratske zajednice za predsjednicu Republike Hrvatske brojne poruke podrške, a ona im za uzvrat obećala kako umirovljenici neće biti zaboravljeni od nje kao buduće predsjednice Republike Hrvatske.

U poslijepodnevnim satima uslijedio je posjet HAŠK Mladost gdje se buduća predsjednica Hrvatske susrela s proslavljenim sadašnjim, ali i budućim hrvatskim olimpijcima. Nakon srdačnog dočeka gđa Grabar Kitarović na dar je dobila Monografiju hrvatskog vaterpola i vaterpolo kapicu s brojem 4 kao buduća četvrta predsjednica Republike Hrvatske! Gospođu Grabar Kitarović pozdravio je i general zbora Josip Lucić.

Obilazak Grada Zagreba priveden je kraju u prepunoj dvorani u Prečkom na Maloj klauzuri Hrvatske demokratske zajednice Grada Zagreba gdje je Kolindu Grabar Kitarović s oduševljenjem dočekalo više od tisuću članova i simpatizera Hrvatske demokratske zajednice. Na samom početku stranačkog okupljanja prisutnima se u ime domaćina obratio predsjednik i član nacionalnog predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice, Andrija Mikulić. Mikulić je budućoj predsjednici RH, Grabar Kitarović zaželio ugodan boravak u plavom Zagrebu u kojem HDZ svakim danom bilježi rast kako u broju članova, tako i u osvajanju brojnih Vijeća Mjesnih odbora i Vijeća Gradskih četvrti. Prisutne je zatim pozdravio voditelj Izvršnog izbornog stožera gospodin Miro Kovač koji je u svom inspirativnom govoru najavio pobjedu Kolinde Grabar Kitarović na nadolazećim predsjedničkim izborima. Na kraju Male klauzure pred prepunu dvoranu izašla je i buduća predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar Kitarović što je izazvalo oduševljenje i gromoglasan pljesak više od tisuću članova i simpatizera u dvorani Doma kulture u Prečkom. Buduća predsjednica istaknula je kako će nastaviti stopama prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te kako će se zalagati za sve građana Republike Hrvatske i za razvitak hrvatskog gospodarstva koji je uz domoljublje temelj napretka Hrvatske i hrvatskog naroda. Nakon službenog dijela Male klauzure, buduća predsjednica Republike Hrvatske gospođa Kolinda Grabar Kitarović nastavila je neformalno druženje s mnogobrojnim prisutnim članovima i simpatizerima Hrvatske demokratske zajednice.