U utorak, 2. prosinca, u prostorijama MS Utrina, u organizaciji Temeljnog ogranka HDZ-a Utrina te Područnog odbora HDZ-a Novi Zagreb-istok održana je promocija knjige našeg cijenjenog i uvaženog novinara i publiciste Tihomira Dujmovića simbolično, slikovitog naslova „Hrvatska u raljama djece komunizma“, koji ocrtava tešku i surovu stvarnost u kojoj se naša prelijepa Domovina nalazi.  Uz autora promociji i tribini nazočio je i dramski umjetnik Vinko Kraljević.

Nakon promocije knjige uslijedila je tribina i rasprava. O interesu javnosti i važnosti teme kao i same tribine kao načina komunikacije i saopćavanja prave istine u trenutnoj medijskoj blokadi svega istinski nacionalno hrvatskog govori podatak da je velika dvorana bila u potpunosti puna gostiju, a o samom zanimanju za tribinu govori i podatak da su mnogi od prisutnih na žalost morali stajati u hodniku ispred dvorane jer je prostor bio premali, što nam pokazuje da ljudi žele čuti „živu riječ“ domoljuba i rodoljuba, da žele istinu i da nisu svi apatični i indiferentni kako se u medijima stvara i plasira ciljano i smišljeno generalno mišljenje o stanju nacije.

Hrvati nisu uspavani niti mentalno potlačen narod što je jučerašnja tribina jako dobro pokazala. Većina bez obzira na cenzuru i blokadu u medijima jako dobro znade pravo činjenično stanje i uzroke koji su doveli do erozije, kraha kako države tako i naroda na svim razinama, tko je za to kriv i koje su metode od strane anacionalnih, liberalnih struktura korištene da se Hrvate pretvore u bezličnu, bezidejnu masu koja slijepo sluša i provodi sve što joj nedomoljubna vlast nalaže, nedomoljubna jer napretka i boljitka nema jer ova vlast i garniture opterećene metalnim modusom razmišljanja bivšeg režima ne žele doista demokratsku, naprednu i prosperitetnu Hrvatsku, Hrvatsku u kojoj živi sretan i zadovoljan hrvatski narod u svojoj Domovini.

Retorički, zašto ne žele snažan i nacionalno osviješten narod jer s jakom i samosvjesnom nacijom koja znade tko je i što se ne može upravljati i manipulirati, a kada se uništi nacionalni duh, svijest i ponos jednog naroda, njegova tradicija i stoljetne vrijednosti onda je i taj narod osuđen na propast i nestanak, a s njime nestaje i njegove države.

Jučerašnja tribina je iznova pokazala i potvrdila da su hrvatski nacionalni duh i svijest jaki i nesalomljivi i da su upravo tribine i pojedinci poput gospodina Dujmovića koji slijede i zalažu se za ispravni hrvatski, nacionalni put potrebni da objedine domoljubni narod u političkoj borbi za Hrvatsku koju su naši preci sanjali, a naši branitelji se borili u Domovinskom ratu, a to je Hrvatska snažna, jaka, napredna, međunarodno i regionalno uvažena i cijenjena s ponosnim, časnim i sretnim hrvatskim narodom.