Povodom 26. obljetnice pogibije vojnog pilota HRZ-a Rudolfa Perešina poginulog tijekom vojno-redarstvene operacije “Bljesak“, zapalili smo svijeće u njegovom Spomen parku u Gornjoj Stubici. 
 
Uz v.d. predsjednika i kandidata za župana Ernesta Svažića i kandidatkinju za zamjenicu župana Anu Kruhak počast Rudolfu Perešinu odali su predsjednik HDZ-a Gornja Stubica dr. Petar Ptić, predsjednik HDZ-a i kandidat za gradonačelnika Donje Stubice Ivica Kupinić te predsjednik HDZ-a i kandidat za načelnika Stubičkih Toplica Tomislav Mlinarić. 
 
Rudolf Perešin poginuo je 2. svibnja 1995. godine u Vojno- redarstvenoj operaciji “Bljesak“. Njegov je MiG, izvršavajući borbenu zadaću kod Stare Gradiške, pogođen od strane neprijateljskih protuavionskih topova – na maloj visini i u nesigurnu nagibu, napustio je avion katapultiranjem, prizemljivši se na neprijateljskom teritoriju. Perešin je ostao zapamćen po preletu MiG–om iz JNA na hrvatski teritorij. Iako su ih u JNA zbog straha od bijega nadzirali, to Perešina nije spriječilo da se 25. listopada 1991. godine, umjesto nadziranja povlačenja JNA iz Slovenije, svojim MiG-om 21 uputi prema austrijskoj granici koju je prošao otprilike kod Bleiburga te se spustio na aerodrom pokraj Klagenfurta.