Jučer, 14. veljače 2023. godine, je u Gradskoj sportskoj dvorani Arene Varaždin obilježena 33. obljetnica osnutka HDZ Varaždinske županije.

Uz članove i dužnosnike stranke, predsjednika ŽO HDZ-a Varaždinske županije Anđelka Stričaka te predsjednika GO HDZ-a Grada Varaždina Damira Habijana, svečanosti je prisustvovao i Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Vlade RH.

Na svečanosti su prisustvovali i predsjednik HDZ-a KZŽ Zoran Gregurović, državni tajnik Zdravko Tušek te saborski zastupnik Žarko Tušek.
 

Iskrene čestitke stranačkim kolegicama i kolegama iz Varaždinske županije te predsjedniku Anđelku Stričaku.

 

Predsjednik Andrej Plenković iz Arene Varaždin: Prije dosta godina, kada sam došao na čelo #HDZ, poručio sam da ćemo i dalje dobivati najveću potporu hrvatskog naroda i hrvatskih građana ako budemo vodili odgovornu politiku desnog centra - što je prirodna pozicija HDZ-a na koju ga je postavio još dr. Franjo Tuđman. I na zadnjim parlamentarnim #izbori2020 ne samo da smo potvrdili da smo uvjerljivo najjača stranka, nego smo i napravili veliki iskorak na sjeveru Hrvatske. 1. put smo u III. izbornoj jedinici dobili 5 mandata, a potom i 1. izravno izabranog varaždinskog župana, našeg Anđelka Stričaka! Ljudi su prepoznali & prepoznaju našu ključnu poruku o #SigurnaHrvatska: kako smo u pandemiji snažnom, odlučnom državnom intervencijom spasili 800.000 radnih mjesta, tako smo i sada, u globalnoj krizi uslijed ruske agresija na Ukrajinu, nezapamćenim paketima mjera subvencionirali cijene struje, plina i goriva, spriječili socijalnu frakturu & zaštitili nacionalnu ekonomiju i standard hrvatskih građana! Na brz i učinkovit način odgovorili smo na sve izazove s kojima smo se suočili & osigurali da nam rast BDP-a u 2022. bude veći od 6%. Četvrto smo najbrže rastuće gospodarstvo u cijeloj Europi! 

Osim toga, ispunili smo strateške ciljeve teritorijalnog povezivanja Hrvatske Pelješkim mostom & ulaska u #Schengen i #Eurozone, što su uspjesi koji će ostati trajna baština naše #VladaRH iz ova 2 mandata! Čvrsto ukorijenjeni u postignućima hrvatskih branitelja i dr. Tuđmana, a okrenuti budućnosti i suvremenim izazovima, zajedno ćemo za godinu pol, odvažno & odlučno, ostvariti i novu pobjedu - za 3. uzastopni, povijesni mandat!