Tijek mini klauzura koje provodi zagorski HDZ nastavio se jučer u Zaboku gdje su se, uz domaćine, okupili članovi organizacija Krapinskih Toplica, Svetog Križa Začretje, Bedekovčine i Velikog Trgovišća. U iznimno ugodnom ozračju, kino dvorana bila je ispunjena do zadnjeg mjesta te je dojam bio kako se radi o završnom skupu pred izbore, a ne samo organizacijskoj fazi kampanje.

Članovima su se, kao i na svakoj klauzuri obratili voditelji stožera, Zdravko Tušek ispred izborne jedinice te Miljenko Šoštarić ispred Krapinsko – zagorske županije. Mnogobrojnim dužnosnicima te članovima Hrvatske demokratske zajednice sa područja bivše općine Zabok obratili su se prigodnim riječima i predsjednici organizacija. Prvi puta na ovako većem skupu prezentirano je nekoliko novih lica čelnika HDZ-ovih organizacija u našoj županiji. Posebno valja napomenuti Martinu Rubil Skitanić, gradsku vijećnicu te predsjednicu povjerenstva HDZ-a u Zaboku čiji se rad u nekoliko posljednjih mjeseci itekako vidi u gradu Zaboku. Predsjednici općinskih organizacija Velikog Trgovišća, Oliver Korade, i Svetog Križa Začretja, Siniša Belanović, mladi su ljudi koji iza sebe već imaju nekoliko izbornih pobjeda u svojim mjestima te su sve više poznatiji javnosti. Još više iskustva imaju predsjednici HDZ-a u Bedekovčini, Zdravko Tušek, te u Krapinskim Toplicama, Damir Plečko, a taj spoj mladosti i iskustva već je nekoliko godina glavna odlika i snaga zagorskog HDZ-a.

Mini klauzuri u Zaboku prisustvovao je i zamjenik koordinatora III. izborne jedinice, ujedno i član predsjedništva stranke te predsjednik ŽO HDZ-a Međimurske županije Darko Horvat, koji je najavio kako je HDZ u trećoj izbornoj jedinici spreman za pobjedu.

Radnu klauzuru zaključio je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko – zagorske županije, Žarko Tušek koji na nadolazećim izborima obavlja i funkciju koordinatora čitave izborne jedinice. Čelni čovjek zagorskog HDZ-a iskazao je zadovoljstvo radom HDZ-a te ukazao na važnost očuvanja nacionalnog identiteta i temeljnih vrijednosti koje od samog početka zagovara Hrvatska demokratska zajednica.