Povodom blagdana Svih svetih, delegacija HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, predvođena predsjednikom i saborskim zastupnikom Zoranom Gregurovićem, položila je vijenac i zapalila svijeće ispred rodne kuće prvog predsjednika Republike Hrvatske i utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice, dr. sc. sc. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću.

 

Članovi HDZ-a već se tradicionalno okupljaju u Velikom Trgovišću povodom Svih svetih kako bi se prisjetili prvog hrvatskog predsjednika i njegovom doprinosu stvaranju samostalne Republike Hrvatske, istaknuo je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Gregurović.

- Došli smo se prisjetiti jednog od najvećih sinova Zagorja, utemeljitelja moderne hrvatske države. To je čovjek koji je dao svoj značajan obol i poveo hrvatski narod, hrvatske branitelje u ostvarivanju višestoljetnih želja, a to je želja za samostalnom domovinom, za samostalnom Hrvatskom - poručio je Gregurović.

 

Ujedno je istaknuo kako je značaj svega onoga što je dr. Franjo Tuđman učinio je za Hrvatsku prepoznaje sve više kako vrijeme prolazi.

Polaganju vijenca i paljenju svijeća prisustvovali su brojni članovi Županijskog odbora, kao i ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta Srećko Prusina te predsjednica Općinske organizacije HDZ-a Veliko Trgovišće Lidija Pulek.