Za mandata ove Vlade u razne projekte u Hrvatskom zagorje uloženo je više od 2,2 milijarde kuna, a Općina Radoboj primjer je razvoja upravo potporom Vlade i ministarstava, rečeno je to u nedjelju na svečanoj sjednici Općinskog vijeća na kojoj su bili i saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije Žarko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva poduzetništva i obrta Mario Antonić te pomoćnik ministrice poljoprivrede Zdravko Tušek.

Radoboj postaje mjesto razvoja i iznad okvira broja stanovnika

– Radoboj i cijeli ovaj kraj u smislu funkcioniranja lokalne samouprave, u smislu mladog tima ljudi koji su prepoznali sve prednosti strukturnih fondova Europske unije, uz ozbiljnu podršku Vlade, na prekrasan se način razvijaju. Neću reći bolje nego drugi, ali zasigurno među najreprezentativnijim općinama u Hrvatskom zagorju i na tome čestitam – rekao je Žarko Tušek.

 Pola milijarde kuna u dvije godine za ruralni razvoj

Iz fondova za poljoprivredu i ruralni razvoj u proteklih je gotovo dvije godine uloženo više od pola milijarde kuna na području Krapinsko-zagorske županije, a Općina Radoboj jedna je od uspješnijih općina po prijavi projekata i povlačenju sredstava s nacionalne razine, podsjetio je pomoćnik ministrice poljoprivrede.

– Općinu Radoboj kada gledamo s aspekta Ministarstva poljoprivrede, a posebice aspekta ruralnog razvoja, moramo pohvaliti da je vrlo uspješna. Naime, na području Općine financiraju se vrlo značajni investicijski projekti iz mjera 7. Između ostalog radi se o rekonstrukciji ceste u vrijednost 6,2 milijuna kuna. Isto tako ove godine donijete su odluke o sufinanciranju obnove vatrogasnog doma u iznosu od 3,5 milijuna kuna te obnove planinarskog doma od gotovo 5 milijuna kuna – kazao je Zdravko Tušek, koji je podsjetio i na pomoć malim i mladim poljoprivrednicima.

– Nemojmo zaboraviti da imamo desetke projekata upravo malih i mladih poljoprivrednih proizvođača koji nabavljaju strojeve, rekonstruiraju svoja poljoprivredna gospodarstva i na taj način unapređuju poljoprivrednu proizvodnju. To je samo jedna u nizu „kockica“ koje zapravo Ministarstvo poljoprivrede kroz program ruralnog razvoja radi na području Krapinsko-zagorske županije.

 

Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić istaknuo je Općinu Radoboj kao primjer razvoja potpomognutog od Vlade i ministarstava.

– Vlada RH preko svih ministarstava, proje svega poljoprivrede i gospodarstva, provodi mjere poticanja razvoja svih općina u Hrvatskom zagorju. Pomaci u Radoboju su više nego vidljivi. Ovdje se provode brojni projekti kao i u cijelom Zagorju. U vrijeme ove Vlade više od 2,2 milijarde kuna uloženo je u razne projekte u Hrvatskom zagorju. To je jedini način da kreiramo pozitivno okruženje za građane, da se to osjeti na plaćama, u optimizmu za stvaranje egzistencije ovdje u Hrvatskom zagorju – rekao je državni tajnik Antonić.