Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković u subotu je posjetio Krapinu prigodom završetka Tjedna kajkavske kulture, a svoj je obilazak počeo je u Muzeju krapinskih neandertalaca gdje je obišao izložbu “Pola stoljeća muzeja na Hušnjakovu”.

– Drago mi je da smo bili u Muzeju krapinskih neandertalaca, lokalitet Hušnjakovo, što je jedno predivno bogatstvo i drago mi je da brojni mladi i kroz svoj školski program tijekom školske godine dolaze, da je Muzej posjećen, da je broj posjetitelja veći nego prije epidemije i vjerujem da će on postati nezaobilazna točka u obilascima Hrvatske svih onih koji žele znati više o povijesti i kulturi, ne samo našoj, nego i o svjetskoj – poručio je premijer Plenković.

 

Predsjednik se potom uputio u obilazak 29. Zagorskog gospodarskog zbora i na 56. izdanje Festivala kajkavskih popevki te naglasio kako Tjedan kajkavske kulture i njegov bogat program evocira našu baštinu, našu kulturu, naš identitet.

– 56. izdanje Festivala kajkavskih popevki i današnja Večer novih popevki prigoda da svi zajedno uživamo u pjesmama i u našem kaju, našoj kulturi Hrvatskoga zagorja, sjeverozapada Hrvatske. Također mi je drago da smo, unatoč ovim okolnostima epidemije, uspjeli danas još jednom vidjeti 29. izdanje Zagorskog gospodarskog zbora koji pokazuje snagu i žilavost malih gospodarstvenika, obrtnika i to iz čak sedam županija – rekao je Plenković i dodao kako će Vlada nastaviti, kao i do sada, podupirati sve aktivnosti za boljitak života svih građana u Hrvatskom zagorju i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Uz premijera Andreja Plenkovića na središnju festivalsku priredbu došao je i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te izaslanik predsjednika Sabora, saborski zastupnik Žarko Tušek.

Na samom početku posjeta Krapini, predsjednik Plenković se sastao s užim vodstvom HDZ-a Krapinsko-zagorske županije na čelu s v.d. predsjednikom Ernestom Svažićem.