Kroz projekt „Uređenje i opremanje Centra za socijalnu skrb Krapina kao podrška deinstitucionalizaciji” vrijednog više od 1,4 milijuna kuna, a u potpunosti financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Centar koji je i nositelj projekta, dobio je uvjete za bolji, konstruktivniji i organiziraniji rad. Tom su prilikom u srijedu Centar u Krapini posjetile državne tajnice Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Marija Pletikosa i Margareta Mađerić te Tomislav Milunović, savjetnik u kabinetu ministra.

Govoreći o projektu Mađerić je istaknula kako je njegova bit olakšati i pružati što bolju skrb korisnicima centara:

- Iz Europskog socijalnog fonda, iz fonda za razvoj i programe EU, financirali smo ovdje u Krapini i u Donjoj Stubici uređenje, nadogradnju i izgradnju naših centara za socijalnu skrb gdje smo prvenstveno išli k tome da se pruži bolja i kvalitetnija skrb za korisnike i ono što je izrazito važno je dostupnost osobama s invaliditetom. Tako se na obje lokacije nalaze prilagođeni prostori za osobe s invaliditetom. Uređenje podrazumijeva i bolje i kvalitetnije uvjete rada naših radnika, što je izrazito bitno – kazala je Mađerić dodajući da će i u nadolazećem razdoblju, u novoj financijskoj perspektivi, poticati sve pružatelje socijalnih usluga i centara za socijalnu skrb diljem Hrvatske da se prijavljuju na projekte.

Državna tajnica Pletikosa podsjetila je kako je upravo Ministarstvo osnivač mnogih socijalnih ustanova na području Krapinsko-zagorske županije što iziskuje stalni kontakt, koordinaciju i pružanje pomoći:

- Gotovo da nema ustanove koja nije aplicirala na neki projekt EU i ponosni smo na njihov rad. Došli smo ovdje da vidimo, osim onog što su dosad napravili, što im je ubuduće potrebno. Spomenula bih da smo jedan od najznačajnijih projekata našeg Ministarstva, donošenje novog Zakona o socijalnoj skrbi, gotovo završili i on će uskoro ići u javnu raspravu. Upravo s kolegama koji rade na terenu možemo najbolje znati koje su potrebe njih i naših korisnika zbog kojih smo sad tu – zaključila je Pletikosa.

Tomislav Milunović, savjetnik u kabinetu ministra, pozdravio je realizaciju ovih projekata na području Krapinsko-zagorske županije te činjenicu da je većina sredstva osigurana preko fondova Europske unije. Za samo ulaganje u prostore centara ističe da je to u interesu kako djelatnika centara tako i korisnika s područja Krapinsko-zagorske županije.

Branko Varjačić, zamjenik gradonačelnika Krapine pozdravio je ovu važnu inicijativu koja je Krapini nužna i potrebna uz riječi zahvale i pohvale.

Inače, obilazak je počeo u Donjoj Stubici, gdje je uz pomoć Ministarstva uređen dio Centar u vrijednosti 3,6 milijuna kuna. Državne tajnice, koje je dočekao predsjednik Upravnog vijeća CZSS Donja Stubica Tomislav Mlinarić, zadovoljne su uređenjem budući da će bolji uvjeti biti od koristi korisnicima i djelatnicima. Dolaskom u Krapinu, Sergej Augustin Erdelja, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Krapina, istaknuo je obim posla koji se uz pomoć i veliki trud Ministarstva realizirao i uvelike pomogao korisnicima u Zagorju. Najvažnija stavka navedenog projekta je ugradnja dizala koje osobama s invaliditetom olakšava pristup Centru.