U pratnji ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata, državni tajnik Mario Antonić sudjelovao je na sastanku sa saveznim ministrom gospodarstva i energetike Savezne Republike Njemačke Peterom Altmaierom i članovima parlamentarnog i gospodarskog izaslanstva.

Glavne teme sastanka bile su daljnje jačanje izuzetno dobrih međusobnih gospodarskih odnosa Hrvatske i Njemačke te nadolazeće predsjedanje Hrvatske Vijećem Europske unije tijekom prve polovice te Njemačke u drugoj polovici 2020. godine.

Na sastanku je njemačko izaslanstvo pozvano na konferenciju „Hrvatska – mjesto za inovacije i pametne investicije“, koja će se održati 30. listopada u Zagrebu.

Potencijalni investitori koji će prisustvovati konferenciji imat će priliku investirati u najperspektivnije inovativne hrvatske projekte iz različitih područja interesa, kao što su energija i održivi okoliš, sigurnost, promet i mobilnost, hrana i bioekonomija, zdravlje i kvaliteta života i druga područja, dok će tvrtke iz Hrvatske imati priliku predstaviti svoje inovativne projektne ideje prezentirajući ih direktno potencijalnim investitorima ili sudjelovanjem na B2B sastancima. Konferencija će također ugostiti eminentne međunarodne stručnjake u području inovacija i poduzetništva kao ključne govornike.