Zahvaljujući Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrte te zalaganjima državnog tajnika u tom ministarstvu, Maria Antonića, DVD Klenovec dobilo je u subotu na korištenje vatrogasnu cisternu iz robnih zaliha Ministarstva. Svečanost primopredaje vozila održana je u subotu kojom je prilikom državni tajnik Antonić naglasio da je cilj svake godine dio sredstava iz robnih zaliha namijeniti za nabavku vatrogasnih vozila.

 

- Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, u čijem su resoru i robne zalihe, brine se da svake godine značajan dio sredstava namijenimo upravo za nabavku ovakvih vrsta vozila. Time pomažemo i unaprjeđujemo vatrogastvo širom Hrvatske, pa tako i Hrvatskog zagorja, a samim time povećamo i sigurnost u lokalnoj zajednici - izjavio je Antonić dodajući da nije slučajno što je vozilo došlo upravo u općinu Hum na Sutli.

- Općina Hum na Sutli, iz koje i samo dolazim, ima snažno razvijenu industriju. Samim time na našim prometnicama imao i gust promet, prije svega teretnih vozila. Sve to povećava mogućnost ugroze gdje naši vatrogasci moraju biti spremni za intervenciju svake sekunde. Ne sumnjamo u njihovu uvježbanost i sposobnost, a nova vozila znače i veću spremnost i efikasnost - kazao je državni tajnik dodajući da je pomoć pri nabavci vatrogasnog vozila samo skromna doprinos i pomoć vatrogascima te dizanje sigurnosti u općini Hum na Sutli na jedan viši nivo. Istaknuo je da je DVD Klenovec, sa svojih 55 članova, od čega dvadesetak operativaca, jako dobro organizirano društvo. Na primopredaji vozila bio je i načelnik Općine Zvonko Jutriša koji je kratko naglasio da je svaka ovakva donacija i pomoć i više nego dobrodošla.

 

Predsjednik DVD-a Klenovec, Josip Lupinski, zahvalivši se na donaciji i Ministarstvu te državnom tajniku Antoniću, istaknuo je da vatrogasna cisterna kapaciteta 7.000 litara znači jako puno jer gotovo udvostručuje dosadašnje kapacitete sva 4 DVD-a koliko ih ima na području Općine. Koliko ova donacija znači vatrogascima govori i objava na Facebook profilu DVD-a Klenovec.

- Konačno je stigao. Ovim putem zahvaljujemo Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, te gos. Antonić Mariju na donaciji- objavljeno je na Facebook profilu neposredno nakon što je vozilo stiglo na svoje odredište.