Održan je godišnji sastanak članova Tematskih inovacijskih vijeća (TIV) i njihovih radnih tijela čija je glavna uloga umrežavanje i poticanje sinergijskog djelovanja poslovnog sektora, akademske zajednice i tijela javne vlasti te transfer znanja i iskustva. U TIV-ovima je trenutno više od 200 članova, a najviše je predstavnika poslovnog sektora, osobito malih i srednjih poduzeća.

Zaključujući godinu koja je na izmaku predsjednik Inovacijskog vijeća za industriju Republike Hrvatske i državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, najavio je aktivnosti kojima će se u 2020. godini baviti Tematska inovacijska vijeća. Državni tajnik iz Krapinsko-zagorske županije naglasio je da je „Europa koja se razvija“ prvi od stupova prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

 

„Europska unija, njeno gospodarstvo i tržište rada, u vremenu digitalne revolucije suočeni su s novim globalnim izazovima. U tim okolnostima daljnje produbljivanje jedinstvenog tržišta i poticanje digitalizacije, ulaganje u inovacije i istraživanje i razvijanje vještina prilagođenih poslovima budućnosti jamstva su konkurentnosti Unije“ - kazao je Antonić te najavio održavanje dvije konferencije na temu inovacija.

Riječ je o  „Innovative Enerprise Week 2020“  koja će se održati od 01. do 02. travnja u Dubrovniku te konferenciju „EIT Awerness Day“ koju zajednički organiziraju Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta i Europski institut za inovacije i tehnologiju a koja će se održati 24. veljače 2020. u hotelu International u Zagrebu.