Ernest Svažić, kandidat HDZ-a za župana Krapinsko-zagorske županije na predstojećim lokalnim izborima, u subotu je u Krapini održao konferenciju za novinare te promovirao knjigu pod nazivom „Županove bajke”.

 

Ovo je knjiga zasigurno jedno od najoriginalnijih djela iz pera županijskoga vodstva, a njihovi su pisci, nažalost, ispisali i brojne tragedije, rekao je Svažić.

- Danas smo svjedoci stalnog rapidnog propadanja naše Krapinsko-zagorske
županije koja iz godine u godinu sve više zaostaje za nama susjednim kajkavskim županijama. Zadnji smo po proizvodnji mlijeka, zadnji po proizvodnji vina, kao i po proizvodnji mesa, a Zagreb nam je na svega četrdesetak kilometara. Tragično, ali zadnji smo po stranim investicijama, po plaćama te po povlačenju novca iz Europske unije koji nam se nudi – istaknuo je Svažić.

Dodao je da se ne iskorištavaju dovoljno zeleni potencijali koje županija ima, da se ne razvija turizam za koji postoje sjajni preduvjeti te da se Županija ne otvara za nove prilike
koje nudi Europska unija .

- U ovu kampanju odlučio sam ući jer mi je takav odnos prema Zagorkama i Zagorcima, prema snazi koju neki ne znaju iskoristiti i to je nedopustivo! U ovu kampanju ne ulazim s bajkama i lažnim obećanjima, već s ozbiljnim, socijalnim i razvojnim mjerama u čijem je središtu svaki čovjek, svaka obitelj. Moj tim i ja imamo jaku potporu Vlade, imamo znanje koje Zagorju i Zagorcima jamči dostojanstven život, koji jamči ostanak mladih, te
razvoj i nova radna mjesta – kazao je kandidat za zagorskog župana najavivši da će kroz nekoliko dana predstaviti  program za ljude koji su snaga Zagorja, program za izlazak iz višegodišnjeg nazadovanja, nazvavši ga realnim programom za uzlet zagorskoga kraja.


- Ovaj performans nije napad na nikoga osobno, to od mene nikada nećete čuti, ali ovaj je performans činjenično potkrijepljen stav prema lošem županijskom vodstvu. Suprotno od takvog vodstva, koje ne brine o potrebama ljudi, moj tim i ja imamo stvarna rješenja za sve građane s kojima ću zajedno razvijati politiku razvoja Zagorja. Za mene je politika čast služenja ljudima, ne vladanje – rekao je Svažić i na kraju poručio:

- Ja ne nudim bajke! Nudim realne korake za novi uzlet i znam - Zagorje bu prvo!