Kandidat Hrvatske demokratske zajednice za župana Krapinsko-zagorske županije Ernest Svažić i kandidatkinju za njegovu zamjenicu Anu Kruhak u četvrtak su Županijskom izbornom povjerenstvu u Zlataru predali listu s potpisima potpore građana za njihovu kandidaturu te za kandidacijsku listu za izbor članova Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije.

 

Zahvalivši brojnim građanima što su njemu i Kruhak svojim potpisima pružili potporu, Svažić je pozvao građane da se odazovu izborima koji će se održati 16. svibnja.

- Pozivam sve Zagorke i Zagorce da nam i svojim izlaskom na birališta daju podršku i pomognu nam da se promijeni aktualno županijsko vodstvo koje je tek jučer prezentiralo program koji su imali priliku realizirati kroz proteklih osam godina, a najavljuju da će ga provesti kroz narednih deset godina. Treba svakako reći i da su sve o čemu govori taj njihov program nama susjedne županije ostvarile još prije deset godina – rekao je Svažić.

Naglasio je da HDZ na ove izbore izlazi s realnim i konkretnim programom koji se sastoji od 14 konkretnih mjera ostvarivih u jednom mandatu kroz naredne četiri godine.

-Taj program podupiru svi članovi, svi kandidati s liste za Županijsku skupštinu, a radi se redom o istaknutim Zagorkama i Zagorcima, ljudima koji su se istaknuli angažmanom u javnom životu te svojim doprinosom probitku i boljitku Hrvatskog zagorja – kazao je.

Svažić je najavio da će njihova predizborna kampanja biti usmjerena na prezentiranje točaka programa jer građanima žele što bolje prezentirati sve ono što namjeravaju ostvariti u iduće  četiri godine.

-Zahvaljujem svim kolegicama i kolegama koji su Ani i meni velika podrška u ovom izbornom procesu i želim naglasiti da na listi koju kandidiramo za Skupštinu Krapinsko-zagorske županije ima dosta mojih kolegica i kolega koji su ili u mandatu za načelnice i načelnike, ili se kandidiraju za preuzimanje novog mandata u svojim jedinicama lokalne samouprave. Kao što sam i ranije naglašavao prezentirajući svoj program, nama je izuzetno važna poveznica lokalne i regionalne vlasti i zajednička poveznica s državom – rekao je Svažić.

Dodao je da na izborima koji će se održati u svibnju očekuje pobjedu u prvom krugu te da će s listom za Županijsku skupštinu dobiti dovoljno mandata za većinu u Skupštini te poručio:

- Ova je vlast po rezultatima prošlost. Mi imamo jasan plan za budućnost koji jamči jako Zagorje i brigu o svakom čovjeku.  I znamo, dosta je nazadovanja, dosta je bajki-  Zagorje bu prvo!