Gradonačelnik Grada Krapine, Zoran Gregurović, te načelnica Općine Lobor, Ljubica Jembrih, prisegnuli su u četvrtak u Hrvatskom saboru čime su postali zastupnici u njegovom 11. sazivu.

Greguroviću je to drugi puta da sjeda u klupe Hrvatskog sabora budući je bio saborski zastupnik u 10. sazivu hrvatskog parlamenta kao zamjena za varaždinskog župana Anđelka Stričaka. 

-U novom mandatu biti ću i dalje glas u Hrvatskom saboru mještana moje Krapine ali i cijele Krapinsko-zagorske županije, Hrvatskog zagorja te građana III. izborne jedinice. Drugi mandat je priznanje ali i obveza kako bi za naš sjever Hrvatske osigurali zastupljenost u projektima, investicijama i svemu što znači napredak našeg kraja - poručio je Gregurović koji je u Hrvatski sabor izabran sa 2. mjesta koalicijske liste predvođene HDZ-om za III. izbornu jedinicu.

 

Jembrih je također ovo drugi puta da je saborska zastupnica a prisegnula je kao zamjena za ministra Damira Habijana koji bi u novoj Vladi Andreja Plenkovića trebao preuzeti resor pravosuđa. Jembrih je u prošlom sazovu u Hrvatski sabor stigla na mjesto Habijana koja je tada preuzeo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.

-Činjenica da sam kao načelnica Općine Lobor po drugi puta u Hrvatskom saboru priznanjem je prije svega našem kraju, našem Loboru ali i potvrda rezultata koje imamo u našoj Općini. Sav svoj rad i znanje, kao i u prethodnom sazivu, posvetit ću daljnjem razvoju našeg kraja, naše županije kako bi projekte postavili visoko na listi prioriteta - zaključila je Jembrih.