HDZ-ov član Skupštine Krapinsko-zagorske županije Mišo Grilec na posljednjoj je sjednici održanoj u srijedu zapitao župana kako je moguće da brojne udruge s područja Krapinsko-zagorske županije još nisu dobile ugovore o dodjeli sredstava za svoje aktivnosti, iako su od donošenja proračuna protekla već gotovo tri mjeseca.

- Proračun Krapinsko-zagorske županije usvojen je 10. prosinca 2019. godine. Prošla su dva i pol mjeseca, a udruge ne da nisu dobile ni kunu, nego nisu dobile ni ugovore na potpisivanje! Zašto početkom fiskalne godine udruge nisu dobile ugovore i sredstva koja su planirana i koja bi im omogućila normalno funkcioniranje? – zapitao je Grilec dodajući da ljudi iz udruga svakodnevno zovu i mole za pomoć jer planirane programe ne mogu realizirati, a mnogi su stvorili i dugove.

- Tko je odgovoran za ovakav maćehinski odnos prema udrugama s kojima se vi, župane, dičite gdje stignete? – upitao je vijećnik HDZ-a Grilec.

Na to je stigao odgovor da su natječaji raspisani i kada se oni dovrše slijedi administrativna provjera te ocjena projekata, a da bi prvi ugovori trebali biti potpisani u drugoj polovici idućeg mjeseca. A hoće li pojedine udruge moći čekati bez novaca tako dugo, župan nije ponudio odgovor.