HDZ Krapinsko-zagorske županije započeo je s prikupljanjem potpisa za predsjedničku kandidaturu  Kolinde Grabar-Kitarović. Potpisi se skupljanju na mnogim javnim prostorima diljem županije, ali i kroz samu stranačku organizaciju.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije i saborski zastupnik Žarko Tušek naglasio je kako su se prikupljanju potpisa pridružili brojni podupiratelji, prijatelji i simpatizeri stranke.

- Važno je naglasiti da je već prvi dan zakonskog skupljanja potpisa aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prikupila dovoljan broj potpisa potrebnih za kandidaturu. Naravno da će ta brojka rasti i da će biti puno veća do kraja zakonskog roka. Već će u tom segmentu Hrvatska demokratska zajednica pokazati svoju snagu, snagu naše predsjednice, ali i svih onih koji ju podupiru, kao i njezinu politiku – rekao je Tušek naglasivši kako ovu akciju prati optimizam i pozitivna atmosfera.

- Važno je reći da se sve skupa odvija u jednom lijepom i tolerantnom okruženju, u dobroj atmosferi, što nam svima daje vjetar u leđa. Imamo jako dobru komunikaciju sa svim građanima diljem našeg Zagorja, a uključilo se i mnogo mladih volontera, što svjedoči da dobro radimo svoj posao i da su to ljudi prepoznali. Upravo je optimizam obilježio dosadašnji mandat predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Hrvatsku je okrenula budućnosti i istaknula prednosti koje su dugo ostavljene postrani – istaknuo je Tušek.

Prikupljanje potpisa traje dvanaest dana, odnosno do 3. prosinca, kada se predaju Državnom izbornom povjerenstvu na provjeru i konačnu objavu liste kandidata za predsjednika, nakon čega službeno kreće izborna kampanja.