Na području Krapinsko – zagorske županije ponovno stižu značajna financijska sredstva s nacionalne razine. Naime, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je, u sklopu Programa potpore brdsko-planinskim područjima, odobrilo sredstva za 39 projekata od kojih se njih 8 odnosi na područje županije u ukupnom iznosu od 370 tisuća eura.

Od toga je Općina Stubičke Toplice dobila 25 tisuća eura za modernizaciju nerazvrstanih cesta, dok je Općina Novi Golubovec dobila 60 tisuća eura za rekonstrukciju zgrade javne namjene – športskog objekta „Šterc” u Novom Golubovcu.

Općina Lobor od Ministarstva je dobila 59 tisuća eura za asfaltiranje nerazvrstanih cesta, Općina Đurmanec dobila je 50 tisuća eura za izvedbu radova na obnovi i održavanju postojećih nerazvrstanih cesta dok je Općina Jesenje za sanaciju oštećenja i asfaltiranje nerazvrstanih cesta dobila 24 tisuće.

Općina Budinščina za modernizaciju nerazvrstanih cesta dobila je 42 tisuće eura, a treba napomenuti i da je za obnovu Osnovne škole Vladimir Nazor osigurano 60 tisuća eura. Općina Hum na Sutli dobila je 50 tisuća eura za obnovu nerazvrstane ceste u Prišlinu.

- Ovo je samo još jedan dokaz da hrvatska Vlada, na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem, brine o infrastrukturnom razvoju svih dijelova Hrvatske. Većina ovih sredstava bit će utrošena na prometnu infrastrukturu koja će olakšati svakodnevno putovanje naših sugrađana – rekao je predsjednik HDZ-a Krapinsko-zagorske županije i saborski zastupnik Zoran Gregurović.

Već ranije je isto Ministarstvo donijelo odluku o sufinanciranju projekata iz Programa podrške regionalnom razvoju. Što se tiče Krapinsko-zagorske županije iz tog programa prihvaćeno je 8 projekata koje su prijavili gradovi i općine s područja županije. Radi se o ukupnom iznosu iz tog programa od 272 tisuća eura.

Tako je Grad Klanjec dobio 25 tisuća eura za modernizaciju nerazvrstanih cesta dok je Općina Marija Bistrica dobila iznos od 33 tisuća eura također za sanaciju odnosno modernizaciju nerazvrstanih prometnica na svom području.

Krapinsko-zagorska županija prijavila je projekt modernizacije osnovne škole u Bedekovčini za što je dobila 44 tisuće eura. Grad Pregrada je za izgradnju pješačke staze i oborinsku odvodnju na lokalnoj prometnici dobio iznos od 40 tisuća dok je Općina Sveti Križ Začretje dobila isti iznos za asfaltiranje nerazvrstanih cesta. Grad Zlatar će s 40 tisuća eura urediti parkiralište u središtu grada dok će Općina Bedekovčina iznos od 25 tisuća eura utrošiti na asfaltiranje nerazvrstanih prometnica. Općini Veliko Trgovišće dobiveni iznos od 25 tisuća eura namijenjen je sportsko-rekreacijskom igralištu.

-Kada zbrojimo iznos iz ova dva programa dobivamo 642 tisuće eura koje će se kroz spomenute projekte uložiti u bolji standard odnosno bolje uvjete života naših sumještana diljem županije - zaključio je saborski zastupnik te čestitao svim gradovima i općinama koje su uspješno pripremile i prijavile projekte kojima ste zahvalili. Vladi Republike Hrvatske na čelu s premijerom, kao i resornim ministarstvom za osiguranje značajnih sredstava za obnovu, rekonstrukciju i održavanje infrastrukture na području Krapinsko-zagorske županije.