Program za svakog čovjeka, za svaku obitelj, program za razvoj i napredak Zagorja predstavio je u petak u srcu Zagorja, u Mariji Bistrici, kandidat HDZ-a za župana Krapinsko-zagorske županije Ernest Svažić. Predstavljajući program naglasio je kako su vremena u kojima živimo teška i izazovna koja traže jako vodstvo, znanje i povezanost s Vladom RH-a, ali i stručnjacima te regionalnim vođama i gospodarstvenicima iz cijele Europske unije.

 

Svažić je naglasio da je njegov program, program za svaku Zagorku i Zagorca, program za očuvanje radnih mjesta, program koji svakom čovjeku jamči dostojanstven život od svog rada, rast standarda i povratak u društvo najboljih.

Sa žaljenjem je istaknuo da je, po njegovim riječima, Zagorje taoc loše i nepromišljene politike i izgubljenih prilika.

-Gospodarstvo nam stagnira, ne povlačimo novac koji nam se nudi iz Europske unije, po gospodarskim pokazateljima najlošiji smo od svih kajkavskih županija - izjavo je Svažić  dodajući da je zadatak političara stvarati okvir za dostojanstven život svakog čovjeka.

-Politika koju živim i svakodnevno provodim je politika časnog i odanog služenja ljudima, politika koja sluša, ne koja vlada - poručio je kandidat za župana Svažić te nastavi:

-Politika za zeleno i jako Zagorje, Zagorje koje rast s novim tehnologijama i idejama, Zagorje u kojem s osmijehom dočekujemo turiste, Zagorje u kojem mladi podižu obitelji, Zagorje u kojem brinu o umirovljenicima - dio je govora Svažića uz poruku da zajedno sa građanima ove županije, on osobno, želi graditi Zagorje koje će biti na ponos sviju.

-Biti ću župan koji neće stati, koji neće odustati od boljitka našeg kraja. Imam snagu, program i znam - Zagorje bu prvo - završio je Svažić.

 

Između ostalog najavio je da bude Zagorje prvo po besplatnim vrtićima i školskoj kuhinji za svu djecu, zatim po brizi za starije osobe te prvo po prometnoj povezanosti. Kazao je i kao bude Zagorje prvo po stranim investicijama, gradnji stanova za mlade kao i po znanju. Najavio je i da će Zagorje biti prvo po korištenju geotermalnih izvora, u kontinentalnom turizmu, po poljoprivredi, stočarstvu i vinarstvu te po snazi u gospodarstvu. Na kraju je rekao i da će Zagorje biti prvo po izgradnji cesta i komunalne infrastrukture.

 

A u tome Svažić će, ukoliko pobijedi na izborima, imati pomoć kandidatkinje za zamjenicu Ane Kruhak čija je kandidatura najavljena u Mariji Bistrici, u njenom rodnom mjestu.

 

-Izuzetno mi je drago, izuzetno sam ponosna što je današnja kampanja kao što sam i rekla krenula iz srca Hrvatskog zagorja , točnije iz moje Marije Bistrice, našeg najvećeg nacionalnog svetišta. Zahvaljujem još jednom HDZ-u na danom mi povjerenju kao kandidatkinji za zamjenicu župana. Maksimalno koliko ću moći, dati ću i svoj obol za Zagorje, jer bez obzira na sve uspjehe koje čovjek postigne kroz život, najveći je onaj koji doprinosiš svom rodnom kraju. Ne samo Mariji Bistrici, nego konkretno cijelom Zagorju. Mislim da svaki čovjek kad polazi od svojih osobnih uvjerenja, može na takav način sudjelovati i postići i za sebe i za cijelu zajednicu najviše - poručila je Kruhak.