Alojz Horvat: ”Prepoznali smo mlade snage u Hrvatskoj demokratskoj zajednici te ćemo zajedno ostvarivati programe za dobrobit Krapinsko – zagorske županije.”

Žarko Tušek: ”Pod hitno se mora promijeniti loša politika županijske vlasti. Moraju doći novi ljudi i nova savezništva koja će biti motivirana da služe interesima Hrvatskog zagorja umjesto da samo gledaju osobne interese kao što to imamo prilike trenutno gledati.”

Nakon što je početkom svibnja nezavisna vijećnica Natalija Lukec pristupila Klubu vijećnika HDZ-a u Županijskoj skupštini, isto je učinio i Alojz Horvat, županijski vijećnik Autohtone hrvatske seljačke stranke. Službeno potpisivanje sporazuma održano je u prostorijama Hrvatske demokratske zajednice u Krapini, a uz Alojza Horvata sporazum je potpisao predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a u Županijskoj skupštini, Zdravko Tušek. Time su HDZ i A-HSS dogovorili suradnju o zajedničkom nastupu u Županijskoj skupštini gdje HDZ-ov Klub broji najviše vijećnika. Kao supotpisnici sporazuma, prisutni su bili predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko – zagorske županije, Žarko Tušek i povjerenik Županijskog odbora A-HSS-a, Stjepan Lojna.

Alojz Horvat, vijećnik u Županijskoj skupštini, koji je ujedno i glavni tajnik A-HSS-a objasnio je razloge zašto je stranka odlučila ući u suradnju sa HDZ-om. Istaknuo je kako je županijska vlast pokazala svu nemoć u odnosu na predizborna obećanja kojima su na sva usta vikali da će hrvatskom čovjeku biti bolje. Povjerenik Županijskog odbora A-HSS-a, Stjepan Lojna, nadovezao se na Alojza Horvata te napomenuo kako će te dvije stranke posebnu pozornost obratiti na temu razvoja turizma te poljoprivrede. Izrazio je zabrinutost što aktualna vlast šuti i mirno promatra kako nam županija stagnira u odnosu na ostatak Republike Hrvatske.

Predsjednik zagorskog HDZ-a, Žarko Tušek, zahvalio se A-HSS-u što su prepoznali program i ideje Hrvatske demokratske zajednice te naveo kako se ostvaruje cilj stranke da okupi sve relevantne i stručne ljudi, bez obzira na dob i stranačku pripadnost sa konačnim ciljem stvaranja boljeg Hrvatskog zagorja. Tušek je istaknuo da je nedopustivo da se Krapinsko – zagorska županija nalazi na trećem mjestu najnerazvijenijih županija u Hrvatskoj jer zbog svojih mnogobrojnih prednosti zaslužuje biti u samom vrhu. Svoje izlaganje čelni čovjek zagorskog HDZ-a zaključio je kako je uvjeren u pobjedu Hrvatske demokratske zajednice, zajedno sa koalicijskim partnerima, na predstojećim parlamentarnim izborima te da će se napokon zaustaviti svi ti silni negativni trendovi koje nam je priuštila aktualna kukuriku koalicija.