Kolinda Grabar-Kitarović, aktualna hrvatska predsjednica i kandidatkinja Hrvatske demokratske zajednice za novi mandat na Pantovčaku, u sklopu današnjeg posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji nakon Velikog Trgovišća i Zaboka stigla je i u Bedekovčinu.

Nakon druženja s građanima na tržnici, posjetila je i Udrugu invalida Bedekovčina. Riječ je o udruzi koja djeluje na području cijele Krapinsko-zagorske županije, a njezin je temeljni cilj promocija, zaštita i ostvarivanje prava osoba s intelektualnim teškoćama i invaliditetom i članova njihovih obitelji, kao i njihovo uključivanje u zajednicu i senzibilizacija zajednice za njihove potrebe i mogućnosti njihovog doprinosa zajednici.

- Ono za što se borimo u našoj Hrvatskoj je briga o invalidima i svim drugim osobama koje imaju bilo kakve posebne potrebe, bile one fizičke, mentalne ili neke druge vrste. Želim da se svi integriraju u društvo. Nitko nije genije, ali svatko ima svoj talent koji treba prepoznati i njegovati i zato zahvaljujem svim članovima ove Udruge što to čine za vas, što vam posvećuju svoje vrijeme i ohrabrujem vas budete samopouzdani u svemu što činite – rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović članovima Udruge prilikom obraćanja.

Predsjednicu je u Bedekovčini dočekao i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, predsjednik bedekovčanske Općinske organizacije HDZ-a, Zdravko Tušek.

- Iznimno smo ponosni na dolazak sadašnje i buduće predsjednice Republike Hrvatske u Bedekovčinu iz više razloga. Naime, naša je općina najveća općina na području Krapinsko-zagorske županije, krase ju dugogodišnja tradicija, poduzetništvo i posebno razvijeno školstvo, naša osnovna i srednja škola. Predsjednica je u svom mandatu već posjetila Srednju školu u Bedekovčini i na taj način odala priznaje svima onima koji rade na razvoju općine - kazao je Tušek.

Istaknuo je i kako mu je drago da je predsjednica za svoj današnji posjet odabrala Udrugu invalida koja djeluje na području Bedekovčine već više od 20 godina, promičući prava osoba s invaliditetom i osoba s posebnim potrebama.

- Očekujemo podršku predsjednice i u tom segmentu našeg društva, kao i podršku našim braniteljima okupljenima u Udruzi branitelja općine Bedekovčina. Predsjednica je i njih posjetila i na taj im način odala počast i priznanje. Ipak, najviše me veseli što se predsjednica družila s predstavnicima Općine i građanima Bedekovčine. Kao što je bila u ovom, uvjeren sam da će i u budućem mandatu biti sa svojim narodom i ljudima koji je podržavaju - zaključio je Zdravko Tušek.