Kandidatkinja za predsjednicu Republike Hrvatske i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Krapinsko-zagorsku županiju. Nakon što je u Velikom Trgovišću položila vijence ispred rodne kuće dr. Franje Tuđmana i podružila se sa stanovnicima, krenula je u Zabok.

Na Zivtovom trgu predsjednica se susrela s građanima Zaboka uz pratnju članova gradske organizacije HDZ-a, kao i članova okolnih organizacija. Ujedno se dotaknula teme gospodarstva gdje je istaknula da  želi kontinuitet rasta i razvoja, a cilj je rast BDP-a od 5 posto.

- Želim 5 posto rasta BDP-a da bismo se stvarno razvijali, otvarali nova radna mjesta. Dajem inicijative kako pomoći mladim obiteljima da dođu do stana, kako brinuti o našim starijima u zlatnoj dobi, da imaju svog pravobranitelja, o invalidima, o svima, ali posebno i o poduzetništvu koje treba rasteretiti jer poduzetništvo je motor razvoja – izjavila je Grabar Kitarović dodajući da se stabilnost može jedino osigurati oživljavanjem tradicionalnih industrija na moderan način.  Za razvoj gospodarstva nužno je i ulaganje u znanje.

- Želim da napravimo zakladu gdje ćemo ulagati u mlade ljude, da se školuju na najboljim svjetskim sveučilištima, ali pod uvjetom da se vrate u Hrvatsku i da svoje znanje i iskustvo ulože u Hrvatsku. Život vani nije med i mlijeko, Hrvatska ima sve pretpostavke da bude među najboljim državama za život, ali trebamo malo više optimizma,  malo više nade, vjere u sebe – završila je predsjednica.

 

Povjerenik stranačke organizacije u Zaboku Alen Gerek rekao je kako svi zajedno mogu biti zadovoljni rezultatima predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u dosadašnjem mandatu, a isto se očekuje i u sljedećem.

- Očekujemo dobar rezultat na izborima s obzirom na to da je predsjednica u proteklom mandatu napravila određeni iskorak što se tiče vanjske politike i pozicioniranja Republike Hrvatske u svijetu. Vidljivo je iz njezinog mandata da je svojim nastupima otvorila vrata naše zemlje. Apsolutno se zalagala za prosperitet hrvatskih gospodarstvenika i mogućnost njihovog izlaska na svjetska tržišta, a rezultat njezinog rada i truda omogućio nam je da postignemo jednu kvalitetnu poziciju na svjetskom nivou, ovisno o našim mogućnostima – rekao je HDZ-ov povjerenik Gerek.