Dosadašnji predsjednik Mladeži HDZ-a Krapinsko-zagorske županije Matija Šanjug dobio je povjerenstvo da u narednom mandatu vodi organizaciju. Njegov uspješan rad i trud prepoznali su članove Mladeži koji su ga nagradili novim izborom predsjednika! Novi/stari predsjednik Šanjug u svom je izvješću o proteklom mandatu kazao kako je trebalo reaktivirati organizaciju, u čemu se i uspjelo.

- Smatram, bez lažne skromnosti, kako Mladež Krapinsko-zagorske županije definitivno ima najveći i najvidljiviji napredak u svim segmentima. Dokaz o angažmanu i napretku su upravo aktivnosti koje smo proveli i na koje sam iznimno ponosan, kao i na svoje članove - rekao je Šanjug. Potom je istaknuto kako će se još više nastaviti s aktivnostima i projektima, vodeći se ka jednom cilju.

 

- Želimo od Mladeži koja ima najvidljiviji napredak postati najaktivnija Mladež u Republici Hrvatskoj. Kao društvo suočavamo se s brojnim problemima, a nadam se da će Mladež biti konstruktivan faktor koji će izgraditi bolje društvo u našoj Krapinsko-zagorskoj županiji, ali isto tako ukazati na probleme i nepravilnosti ako kakve detektiramo - završio je Šanjug i pozvao sve mlade koji imaju ideja i cilj poboljšati život u Krapinsko-zagorskoj županiji da se pridruže Mladeži HDZ-a.

Predsjednik Županijske organizacije i saborski zastupnik Zoran Gregurović rekao je nekoliko riječi o svom putu i zašto je važno krenuti i biti član Mladeži.

– Ako želimo mijenjati stvari, ako želimo poboljšati stvari i utjecati na procese i odluke, onda je važno biti dio tima. Važno je biti za stolom gdje se odluke mogu predlagati i donositi. Kada sam krenuo 2000-tih, ekipa koja je tada bila, svi su danas na odgovornim funkcijama preko kojih se radi u korist zajednice. Žarko Tušek je saborski zastupnik, Damir Belošević načelnik Općine Đurmanec i da ne nabrajam dalje, ali su praktični počeci bili u Mladeži. Tu smo počeli učiti na koji način predlagati, na koji način politički djelovati i na koji način uopće dati svoje prijedloge i inicijative – rekao je Gregurović.

 

Dodao je kako vjeruje u Mladeži iu izabrano vodstvo koje ima njegovu podršku i podršku cijele organizacije jer, dodaje, "na mladima počiva svijet".

– Vas da se uključite, angažirajte. Drago mi je da ste prepoznali najbolju političku opciju, jedinu koja uistinu nudi rješenja, koja ne koristi samo floskule, prazne priče, i ono što bi možda netko htio čuti. Drago mi je da niste samo „Facebook ratnici” koji non-stop šire negativne društvene mreže, već ste se odlučili aktivno uključiti – zaključio je Gregurović.

Gost na izbornoj Skupštini bio je i Maksimilijan Šimrak, predsjednik Mladeži HDZ-a na nacionalnoj razini koji je tijekom izbornog ciklusa u županijskim organizacijama obišao sve organizacije.

 

- U suradnji s premijerom i predsjednikom stranke pokrenuli smo niz inicijativa kojima smo htjeli doprijeti do standarda mladih, od obrazovanja, stambene politike, mjere aktivne politike zapošljavanja i svega onoga što utječe na život mladih ljudi u Hrvatskoj, ali i šire. Radili smo različite edukacije, rasprave i panele koje smo smatrali da su bitne za mlade, od demografije, mentalnog zdravlja i svega što smo procijenili da bi moglo biti zanimljivo - uvodno je istaknuo Šimrak. Osvrnuo se na nacionalne izbore Mladeži HDZ-a, ali i na nadolazeću superizbornu godinu u Republici Hrvatskoj.

- U superizbornoj godini cilj je još više aktivnosti Mladeži, da pružimo podršku svojim kolegama, predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću i vodstvu stranke. Da zajedno idemo do pobjede i pokažemo koje su to vrijednosti koje baštinimo. Hrvatska demokratska zajednica jedina je politička opcija koja može nastaviti voditi Hrvatsku u pozitivnom smjeru - zaključio je Šimrak.

Dodajmo i da je Matej Brečić pozdravio sve kao člana središnjeg izbornog povjerenstva te Maksa Prebega kao predstavnika zagrebačke organizacije Mladeži. Obojicu su zahvalili novom/starom predsjedniku Šanjugu i predsjedniku Šimraku na uspješnom dvogodišnjem mandatu.

  

Izborna skupština:

Predsjednik Županijske organizacije MHDZ-a: Matija Šanjug

Županijski odbor MHDZ-a: Ana Kranjčec, Nikola Biškup, Dražen Petrović, Matija Peček, Karlo Posilović, Lucija Hrastinski, Nikola Bedeniković, Helena Vargek Hajdek, Mateja Lacko, Luka Piljek, Dina Šimunić, Magdalena Karabin, Nikolina Vučilovski, Martina Novosel, Lucija Jembrih, Alen Čajko, Juraj Tušek, Laura Cajhen.

Županijski odbor Mladeži čine i izabrani predsjednici lokalnih organizacija: Marko Šoštarić, Martina Hušnjak, Dominik Gavranić, Tin Macan, Matija Stuhne, Sabina Jalšavečki, Matija Denis Vučilovski, Matija Mlakar, Helena Beljak, Petar Risek, Mihael Pospiš, Josip Cvetko.

Nadzorni odbor: Karlo Piljek, Marko Leljak, Patricija Majcenić.

Izaslanici za Opći sabor: Ana Kranjčec, Matija Stunne, Magdalena Karabin, Luka Herak, Martina Novosel, Dražen Petrović, Matija Denis Vučilovski, Mihael Pospiš.