Potpredsjednik HDZ-a i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, u pratnji državnog tajnika Marija Antonića i pomoćnice Ane Mandac te saborskog zastupnika i predsjednika HDZ-ove Zajednice poduzetnika i obrtnika Domagoja Ivana Miloševića, bio je u četvrtak u Krapini na sastanku s članovima Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a Krapinsko-zagorske županije. Bila je to prilika da se razgovara o aktualnoj situaciji u hrvatskom gospodarstvu koje u zadnje vrijeme bilježi brojne pozitivne trendove i rezultate, ali i da se porazgovara o gospodarstvu u Hrvatskom zagorju.

 

Domaćin sastanka, saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije Žarko Tušek, naglasio je da se razgovaralo o aktualnoj politici Vlade RH, svim reformskim potezima, mjerama ali i o odlukama Vlade RH spram zagorskih poduzetnika i obrtnika.

 

– Želim napomenuti da brojka od 250 milijuna kuna direktnih investicija u zagorske gospodarstvenike, poduzetnike i obrtnike u mandatu aktualne Vlade govori o njezinoj filozofiji politike, a onda i o sustavnoj brizi o gospodarstvenicima, poduzetnicima i obrtnicima Krapinsko-zagorske županije i cijele 3. izborne jedinice. Ovdje na sjeverozapadu Hrvatske ima dovoljno dobrih, ozbiljnih i odgovornih poduzetnika koji zapravo u državi traže partnera, a ne rješenje. Ono što je najvažnije je da su i sami sposobni biti konkurentni, kako na domaćem, tako i na međunarodnom tržištu – izjavio je Tušek.

 

Na njegove riječi nadovezao se sam ministar Horvat istaknuvši da je on sa svojim timom u Krapini gotovo na mjesečnoj bazi, svaki put sa svojim najbližim suradnicima.

 

– Ovo je jedan od interaktivnih sastanaka unutar kojih osluškujemo puls realnog poduzetničkog sektora i te intencije i želje oko olakšavanja poslovanja na prostoru RH polako transformiramo u zakonodavni okvir. Hrvatska je u ovoj godini rasla na ljestvici globalne konkurentnosti, na ljestvici doing business, Hrvatska je u ovom trenutku napredovala i na DESI indeksu digitalne konkurentnosti – rekao je Horvat dodajući da veliki doprinos u osmišljavanju ideja i projekata koji su doprinijeli tome ide i realnom poduzetničkom sektoru.

– Mi u ovom trenutku razgovaramo i u završnoj smo fazi pripreme nekoliko projekata poticajnih mjera i ušli smo u rekonstrukciju Zakona o poticanju investicija. To su bile teme današnjeg razgovora i fino brusimo predmetne natječaje, kako bismo, u trenutku kada ih objavimo, od strane poduzetničkog sektora imali relevantni odaziv i što prije ta sredstva transformirali u nove investicije – zaključio je Horvat.

 

Domagoj Milošević mišljenja je, kada bi u Hrvatskoj zaživio duh poduzetništva i obrtništva, da u tome leži rješenje većine naših problema.

 

HDZ u Krapinsko-zagorskoj županiji ima oko 6.000 članova dok su njih više od 200 članovi Zajednice poduzetnika i obrtnika.