Miroslav Kopjar novoizabrani je predsjednik Akademske zajednice “Ante Starčević” HDZ-a Krapinsko – zagorske županije. Odlučeno je to jednoglasno na osnivačkoj skupštini održanoj u Krapini, a uz izbor predsjednika, izabrano je i 27 članica i članova Županijskog odbora Zajednice.

U interesu građana

Kopjar je zahvalio na ukazanom povjerenju te istaknuo zadovoljstvo što kao novoizabrani predsjednik ima priliku svojim znanjem i iskustvom pomoći u radu Zajednice, ali i same stranke.
– Sve ono što piše u pravilima naše Zajednice, zajedno s timom, provodit ćemo u interesu svih građana Krapinsko – zagorske županije. Napravit ćemo sve da se akademski život i same aktivnosti dignu na jedan viši nivo – poručio je novoizabrani predsjednik.
Osnivačkoj skupštini prisustvovali su potpredsjednik Akademske zajednice “Ante Starčević” Dinko Čutura te član Predsjedništva Mislav Grgić.
Čutura je naglasio da je, kada se govori o akademskoj zajednici, njen smisao pokazati koliko je ona uključena u sam rad stranke i koliko je stranka jaka po pitanju akademskih kadrova.
– HDZ je stranka koja u svom članstvu ima najviše intelektualaca i akademika. Niti jedna druga stranka se po tome ne može mjeriti s HDZ-om. Prije četiri godine obnovljen je rad Akademske zajednice, a donesena je i odluka da se u svakoj županiji osnuje zajednica. Sada je došlo vrijeme da se Akademska zajednica “Ante Starčević” osnuje i u Krapinsko – zagorskoj županiji – izjavio je Čutura.

Najbolji ljudi

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Žarko Tušek izjavio je da stranka osnivanjem Zajednice pokazuje da u svom članstvu ima ljude koji su perjanice znanosti i akademskog života KZŽ.
– Svojim radom ova će Zajednica vezati nove članove. HDZ je stranka koja okuplja i koja uistinu ima najbolje ljude – kazao je Tušek, ističući da je upravo HDZ kroz aktualnu Vladu premijera Andreja Plenkovića ostvario višegodišnju težnju i akademske zajednice, ali i svih građana KZŽ, da Hrvatsko zagorje dobije visokoobrazovnu instituciju javnog karaktera.