Vodstva Mladeži HDZ-a triju županija sjeverozapadne Hrvatske našli se u se u subotu i nedjelju na prvom susretu kojemu su kolegama i kolegicama iz Varaždinske i Međimurske županije domaćini bili članovi i članice Mladeži Krapinsko-zagorske županije. Namjera je bila međusobno se upoznati s radom županijskih organizacija Mladeži HDZ-a te razmijeniti iskustva i uspješne prakse. Naravno, uoči predstojećih predsjedničkih izbora razgovaralo se i o podršci u kampanji Kolindi Grabar Kitarović.

 

Nakon Krapine gdje je održana sjednica Županijskog odbora Krapinsko-zagorske županije s kolegama iz Varaždinske i Međimurske županije, susret je nastavljen u neformalnijem tonu u vatrogasnom domu u Petrovskom, a zaključen je nedjeljnim posjetom Velikom Trgovišću i rodnoj kuću prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, gdje su članovi Mladeži HDZ-a zapalili svijeće.

 

Varaždinskim i međimurskim članovima Mladeži HDZ-a, koje su vodili predsjednici Tin Jurak i Ivan Borović, domaćini su bili predsjednik Krapinsko-zagorske Mladeži Martin Turčin te predsjednik Općinske organizacije Petrovsko i član nacionalnog predsjedništva Mladeži HDZ-a Matija Šanjug.

– Mladeži HDZ-a 3. izborne jedinice imali su zajedničke projekte, družili se i uspostavljali prijateljstva. I danas, prezentirajući aktivnosti, za što na raspolaganju imamo stranačke resurse, poslali smo zajedničku snažnu poruku podrške aktualnoj predsjednici i kandidatkinji za novi mandat Kolindi Grabar Kitarović i izrazili spremnost za sudjelovanje u predizbornoj kampanji – naglasio je Turčin.

– Ovo je sada prvi ovakav sastanak, a zajedno smo radi razmjene ideja i uvida u djelovanje drugih organizacija Mladeži. Osim zajedničkog političkog djelovanja kao Mladeži HDZ-a, povezuje nas i prostor – ove tri županije zajedno čine 3. izbornu jedinicu pa želimo bolje uskladiti naš rad – rekao je Matija Šanjug.

 

Na susretu su bili i predsjednik Mladež Hrvatske demokratske zajednice Ivan Vidiš, međunarodni tajnik Tomislav Leko, predsjednik ŽO HDZ-a Krapinsko-zagorske županije i saborski zastupnik Žarko Tušek, državna tajnica u Ministarstvu hrvatskih branitelja Nevenka Benić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Mario Antonić, pomoćnik ministrice poljoprivrede Zdravko Tušek, tajnik ŽO HDZ-a Danko Hršak te predsjednik Općinske organizacije Petrovsko Ivan Šanjug.

 

Žarko Tušek izrazio je zadovoljstvo što su bili domaćini susretu Mladeži triju županija.

– Mladež je uvijek bila temeljna pokretačka snaga. I osobno sam potekao iz Mladeži, radio u mnogim izbornim ciklusima i procesima. Svjestan sam uloge mladih u provedbi politika, ali i naše odgovornosti u stvaranju mladih ljudi koji su spremni baviti se politikom danas kada ona, što moramo priznati, nije popularna među mladima. Članovi Mladeži pokazali su da su spremni angažirati se, preuzeti odgovornost i stoga i mi svoj fokus moramo usmjeriti prema mladima. I svi ključni ekonomski uspjesi ove Vlade, ključni ekonomski pokazatelji idu prema tome da ohrabre mlade ljude da život realiziraju ovdje u Hrvatskoj. Mnogi članovi Mladeži dokazani su u svojim strukama, u akademskoj zajednici, stoga ih potičemo da u svom zvanju daju maksimum, a svoje znanje i plemenitost upotrijebe kroz djelovanje u Mladeži HDZ-a – kazao je Žarko Tušek.

 

Predsjednik krapinsko-zagorskog HDZ-a zaključio je na kraju, kako je susret bio i priprema za predstojeće predsjedničke izbore i kampanju Kolinde Grabar Kitarović, da je Mladež prepoznala važnost svog uključivanja, unoseći dodatnu motivaciju.