Kako bi uljepšala nadolazeće uskršnje blagdane svojim najpotrebitijim sumještanima, Mladež HDZ-a Općine Lobor ovih je dana posjetila korisnike Doma za odrasle osobe Lobor-grad i razveselila ih prigodnim poklon paketima.

Predsjednik loborske Mladeži HDZ-a Josip Cvetko naglasio je kako fokus stavljaju na uključivanje marginaliziranih skupina u društvo, a ovom lijepom inicijativom, korisnicima Doma željeli su barem malo uljepšati nadolazeće blagdane i dati im do znanja da netko misli i na njih.

- Osigurali smo poklon pakete za pedesetak korisnika Doma Lobor-grad koji su sadržavali osnovne potrepštine, voće, kavu i sokove te im ovim malim znakom pažnje željeli dati do znanja da nisu zaboravljeni, već su uključeni u naše društvo i zajednicu – rekao je Cvetko.

 

Ovu humanitarnu akciju pokrenula je Mladež HDZ-a Općine Lobor, a korisnike Doma darivali su zajedno s Mladeži HDZ-a Krapinsko-zagorske županije koja se rado odazvala njihovom pozivu i pomogla najpotrebitijima.

Loborska Mladež ponovno djeluje nakon dužeg vremena, a članovi i članice rado se uključuju u djelovanje Općine na svim razinama. Kako ističe Cvetko, nastoje se priključiti svim manifestacijama i čim više pomagati u organizaciji svih općinskih aktivnosti. U svom djelovanju surađuju i sa Savjetom mladih, a planova za naredno razdoblje ne nedostaje. Naime, osim što planiraju nastaviti ovakve i slične akcije, u najavi su i projekti koji se tiču turizma i mladih.

-Plan i želja nam je pokrenuti loborsku biciklističku utrku kako bismo promovirali zdravlje kod mladih, ali i stvorili jednodnevnu turističku atrakciju te tako doprinijeli turističkom razvoju Općine. Planiramo provesti i projekt političke pismenosti mladih kako bismo ih potaknuli i ukazali im na važnost političkog uključivanja jer budućnost ostaje upravo na njima – najavio je Cvetko.

Povodom nadolazećeg Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana Mladež HDZ-a Općine Lobor uputila je čestitku svim svojim sumještanima, ali i Hrvaticama i Hrvatima.

- Svim Loborkama i Loborcima, Hrvaticama i Hrvatima od srca želimo sretan Uskrs te da najveći kršćanski blagdan provedu u miru, blagostanju, radosti i ljubavi okruženi svojim najmilijima. Neka nam radost Uskrsa donese ono što nam je svima najpotrebnije u ovim izazovnim vremenima; ljubav, mir i zajedništvo – poručio je predsjednik loborske Mladeži HDZ-a Josip Cvetko uime svih članica i članova.