Povodom Međunarodnog dana planinara Mladež HDZ-a Općine Radoboj organizirao je pohod na Strahinjčicu kojem su se rado odazvale brojne općinske i gradske organizacije HDZ-ove mladeži diljem Krapinsko-zagorske županije.

Tin Macan, predsjednik Mladeži HDZ-a Općine Radoboj, ujedno i inicijator ovog događaja iznimno je ponosan na tako velik odaziv, od čak 70-ak sportskih entuzijasta, članova i simpatizera koji podržavaju rad Mladeži.

- Međunarodni dan planinara koji se obilježava 7. ožujka i mi odlučili obilježiti pohodom na Strahinjčicu. Uz ugodnu okrjepu i međusobno druženje koje je mladima jako bitno željeli smo poslati poruku koliko je važna promocija zdravog načina života. Mladi su dokazali da nisu samo pasivni promatrači i fascinantna mi je činjenica da organizacija koja je osnovana u siječnju uspjela okupiti preko 70 ljudi u ovom pohodu, što je jedna zaista lijepa brojka – komentirao je Macan.

 

A da je Mladež HDZ-a Krapinsko-zagorske županije dobro koordinirana sa svojim općinskim organizacijama potvrdio je njihov predsjednik Matija Šanjug koji se također rado odazvao usponu na Strahinjčicu.

- Ovom akcijom smo htjeli ukazati na važnost fizičke aktivnosti, a s obzirom na odaziv očigledno je da je akcija prepoznata. Htjeli smo ukazati na ozbiljan problem pretilosti u Republici Hrvatskoj te sam iznimno ponosan i srce mi je puno što nas se toliko okupilo u zajedničkoj šetnji do Planinarskog doma Strahinjčica – rekao je Šanjug.

 

Ponosan na svoje mlade stranačke kolege je predsjednik HDZ-a Krapinsko-zagorske županije Zoran Gregurović koji ističe da slične akcije treba podržavati.

- Kod mladih je danas sve više narušeno i mentalno zdravlje radi loših vijesti kojima su okruženi poput korone, potresa, a sada i tog nesretnog rata u Ukrajini. Zato mi je drago vidjeti da su se mladi angažirali, a ova akcija Mladeži dokaz je kako osim dobrobiti za naše fizičko zdravlje, planinarenjem i boravkom u prirodi rasterećujemo našu psihu i punimo baterije. Jedna hvalevrijedna akcija i dobar primjer kako kvalitetno provesti vrijeme s društvom spajajući ugodno s korisnim – zaključio je Gregurović.