U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog izaslanice i izaslanici iz svi dijelova Lijepe Naše, od Prevlake pa sve do Dunava, izabrali su 10-ero, redom novih, članica i članova Predsjedništva HDZ-a.

 

To su, abecednim redom: Krešimir Ačkar (Zagrebačka županija), Igor Andrović (Virovitičko-podravska), Blaženko Boban (Splitsko-dalmatinska), Ivan Celjak (Sisačko-moslavačka), Šime Erlić (Zadarska), Antonija Jozić (Požeško-slavonska), Marko Marušić (Bjelovarsko-bilogorska), Nina Obuljen Koržinek (Grad Zagreb), Ernest Petry (Ličko-senjska županija) i Anđelko Stričak (Varaždinska).

Dodatni zamah nacionalnoj politici

Na Općem saboru HDZ-a izabrano je i 40 članica i članova Nacionalnog odbora, čime smo dovršili proces unutarstranačkih izbora.

Obnovljeno, pomlađeno nacionalno vodstvo HDZ-a dat će dodatni zamah Vladi RH i aktivnostima naših zastupnika u Hrvatskom saboru u cilju daljnjeg gospodarskog rasta, povećanja plaća i zaposlenosti, zaštite standarda hrvatskih građana i suočavanja s globalnim izazovima.

Odlučno, odvažno & odgovorno!

Uz zahvalu svim izaslanicama i izaslanicima na dolasku i angažmanu, predsjednik HDZ-a i Vlade RH u završnom je govoru istaknuo je da je na Općem saboru iskazano puno suglasje o smjeru kojim i dalje trebamo unaprjeđivati rad naše stranke te o odgovornoj politici kojom vodimo zemlju:

- Uz dokazane ljude, nošeni domoljubljem i demokršćanskim vrijednostima, nastavljamo zajedno, podjednako odlučno i odvažno, predano raditi na dobrobit svih građana, hrvatskog naroda i Hrvata izvan RH!

Čestitam od srca novoizabranim članicama i članovima nacionalnog vodstva HDZ-a, a zahvaljujem na doprinosu svima koji su dosad obnašali te visoke dužnosti! - zaključio je Andrej Plenković.

Konstituirajuća sjednica & obljetnica HDZ-a

Najavio je da će se u ponedjeljak održati konstituirajuća sjednica Predsjedništva u Zagrebu i potom sastanak Kluba zastupnika u Požegi. Također, podsjetio je da će u petak, 17. lipnja, na Jarunu biti obilježena 33. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice - u organizaciji Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“.

 

Čestitamo našim izabranim članovima Nacionalnog odbora Vladimiru Plešku i Zdravku Tušeku !