U zagrebačkom Hotelu Westin obilježen je Nacionalni dan Mladeži HDZ-a. Okupljenima su se, među ostalima, obratili predsjednik HDZ-a i Vlade RH te predsjednik MHDZ-a Ivan Vidiš.

PLENKOVIĆ: S ponosom uvijek ističem da ste najsnažniji stranački pomladak u Hrvatskoj!

Čestitam vam vaš dan! Malo koja stranka, ne samo u Hrvatskoj, ima toliko mladih na tako istaknutim mjestima. Josip Aladrović i Ivan Malenica, ministri u našoj Vladi, donedavno su bili članovi MHDZ-a, a Karlo Ressler predvodio je HDZ-ovu listu za Europski parlament. S ponosom uvijek ističem da ste najsnažniji stranački pomladak u Hrvatskoj.

Kvalitetne politike za mlade

Na parlamentarnim izborima i 2016. i 2020. imali smo vrlo dobre programe za mlade. Oni su danas vidljivi u obrazovnoj, demografskoj i poreznoj politici naše Vlade, u olakšicama za mlade, poticanom stambenom kreditiranja, povećanju broja studentskih domova, ali i u gospodarskom rastu i stvaranju boljih uvjeta za život i zasnivanje obitelji u Hrvatskoj.

Ekonomska postignuća unatoč krizi

Usprkos višestrukim krizama s kojima smo bili suočeni, Hrvatska danas ima više zaposlenih, a manje nezaposlenih nego 2019. godine. Spriječili smo val stečajeva i otkaza u Covid krizi te osigurali plaće za 700.000 radnika u privatnom sektoru.

Prosječna plaća je porasla, kamate su rekordno niske, a imali smo i turističku sezonu na razini 70-75% rekordne 2019. - bolju od bilo kojeg konkurenta na Sredozemlju. Pokazali smo da smo u stanju suočiti se s izazovima bilo koje vrste i riješiti probleme. A za to je bila potrebna politička stabilnost. Osigurali smo je i izdržali sve moguće napade!

S čvrstim osloncem u prošlosti, okrenuti smo budućnosti!

Dragi mladi, obraćam vam se kao generaciji koja se najbrže prilagođava tehnološkim i globalnim promjenama. Stoga je vaša ključna zadaća da svojim politikama nudite rješenja za probleme suvremene Hrvatske i za izazove 21. stoljeća.

Da, želimo vas motivirati da se bavite društveno odgovornim poslom! Kako bismo ispunili ciljeve koji su pred nama, moramo se držati naših načela, vrijednosti i programskih osnova. S čvrstim osloncem u baštini dr. Franje Tuđmana, a vođeni načelom modernog suverenizma, okrenuti smo budućnosti!