U petak je svečano otvoren prvi Nacionalni dan Mladeži Hrvatske demokratske zajednice u Osijeku na kojem je sudjelovalo 270 prijatelja i članova Mladeži iz svih hrvatskih županija, Mladež HDZ-a BiH i mladi iz Vojvodine!

U Osijeku je bila prisutna Mladež HDZ-a Krapinsko-zagorske županije sa 7 članova: Ivana Očić (Krapinske Toplice), Laura Cajhen (Pregrada), Helena Vargek (Sv. Križ Začretje), Matija Šanjug (Petrovsko), Tomislav Hubak (Lobor), Damir Ceboci (Mihovljan) i Marko Šoštarić (Sv. Križ Začretje).

Predsjednik HDZ - Hrvatska demokratska zajednica i Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u subotu je održao izlaganje na temu „Što Vlada RH radi za mlade“. Mjerama Vlade RH u protekle tri godine obuhvaćena su brojna područja koja se izravno tiču kvalitete života mladih u Hrvatskoj – subvencioniranje stambenih kredita mladima kao način rješavanja stambenog pitanja, brojne mjere kojima se potiče samozapošljavanje, ukidanje poreza na dohodak za sve mlade do 25. godine, značajno povećanje broja studentskih stipendija, kao i brojne druge mjere.

Tijekom Nacionalnog dana Mladeži članovi su na radionicama u nekoliko timova raspravljali o temama koje su važne za stranačku infrastrukturu, zalaganju za prioritete mladeži na europskoj i međunarodnoj razini te informiranju mladih o javnim politikama i radu Vlade RH.

Nakon radnog dijela i radionica, posjetili smo i Azil Osijek - Sklonište za napuštene životinje Udruge Pobjede dok smo poslijepodne proveli u razgledavanju Osijeka i njegovih nezaobilaznih turističkih lokacija.

Nacionalni dan Mladeži završio je u nedjelju, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod kipa prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, a druženje smo zaključili svetom misom u Osječkoj konkatedrali Svetog Petra i Pavla.