Na temelju članka 9. stavak 3. Pravilnika o unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, Ur.br: 05-20/768 od 19. listopada 2020. godine, Županijsko izborno povjerenstvo HDZ-a Krapinsko-zagorske županije donijelo je:

 

 

N A P U T A K

O NAČINU, ROKOVIMA I UVJETIMA KANDIDIRANJA ZA

PREDSJEDNIKA I POTPREDSJEDNIKE ŽUPANIJSKE ORGANIZACIJE HDZ-a KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE

 

 

 

  1. Članovi HDZ-a Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije s biračkim pravom, mogu se, sukladno odredbama Pravilnika o unutarstranačkim izborima u HDZ-u, kandidirati na neposrednim izborima koji će se održati 22. studenog 2020. godine za:

a)      predsjednika županijske organizacije HDZ-a
b)      potpredsjednike županijske organizacije HDZ-a

 

 

1.  Kandidature za izbor predsjednika i potpredsjednike županijske organizacije HDZ-a s najmanje 3% odnosno 184 potpisa podrške članova HDZ-a s biračkim pravom kandidati moraju podnijeti na propisanim obrascima Županijskom izbornom povjerenstvu HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, najkasnije do 6. studenog 2020. godine do 24,00 sati.
 
2. Obrasci kandidature za predsjednika i potpredsjednike se mogu od 23. listopada 2020. godine osobno preuzeti i popuniti u Županijskom izbornom povjerenstvu HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, na adresi Ljudevita Gaja 2, Krapina, nakon čega će izborno povjerenstvo kreirati obrazac za prikupljanje potpisa potpore kandidaturi koji će se kandidatima dostaviti na e-mail adresu naznačenu na obrascu kandidature ili neposredno uručiti.
Obrasci kandidature se mogu preuzeti svakim danom od 8.00 do 14.00 sati, uz prethodnu najavu županijskom izbornom povjerenstvu na e-mail: kz-hdz@hdz.hr  ili tel: 049/373-355.
 

3. Županijsko izborno povjerenstvo će najkasnije u roku od 48 sati od isteka roka za podnošenje kandidatura provjeriti pravovaljanost kandidatura i utvrditi konačne liste kandidata za predsjednika i potpredsjednike Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, navodeći kandidate na listi prema abecednom redu prezimena te ih javno objaviti, a obavezno na mrežnoj stranici Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, najkasnije do 8. studenog 2020. do 24,00 sati.
 

 

 

Krapina, 22. listopad 2020.

 

Županijsko izborno povjerenstvo

Krapinsko-zagorske županije

 

Sve članice i članovi Hrvatske demokratske zajednice Krapinsko-zagorske županije pozvani su  da iskoriste svoje pravo sudjelovanja na ovim unutarstranačkim izborima koje podrazumijeva pravo da biraju i budu birani.