I ove je godine Tjedan kajkavske kulture posjetio predsjednik Vlade RH i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković koji se, uz obilazak Zagorskog gospodarskog zbora te retrospektivnog koncerta "Popevke zanavek", susreo s čelnim ljudima Županijske organizacije stranke.

Bila je to prilika da se ukratko porazgovara o aktualnoj političkoj situaciji te istakne koje sve mjere i projekte Vlada premijera Plenkovića provodi na području Krapinsko-zagorske županije.

Ono što me posebno veseli da je u ovoj županiji nikada manja nezaposlenost, a velika zaposlenost – upravo onako kako je i na razini RH. Imamo milijun 680 tisuća osiguranika, najviše ikada. Vrtimo se oko stotinjak tisuća nezaposlenih, odnos je više od 16 ljudi koji rade, koji su zaposleni, u odnosu na jednog nezaposlenog. Takav odnos nikada nismo imali i mislim da je to ohrabrujuće – rekao je premijer, te dodao kako mu je drago što podupiru razne projekte za Hrvatsko zagorje, za Krapinsko-zagorsku županiju ali i općenito za sjever.

Najavio je da će se ova Vlada imati i dalje fokusirati na sjever Hrvatske te Krapinsko-zagorsku županiju, a potvrda toga su brojni projekti koji se provode ali i mjere koje su se dosad provodile, kao i novi paket mjera koje je Vlada uputila ovih dana u Hrvatski sabor.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, saborski zastupnik i gradonačelnik Krapine, Zoran Gregurović, zahvalio je premijeru što svake godine odvoji dio vremena da u Tjednu kajkavske kulture, najvažnijem tjednu u životu Krapine, posjeti Festival. Ne, uz posjet programima Festivala u kraćem razgovoru dotaknute su i neke od tema poput ulaganja velikih sredstava na području županije.

Zahvaljujući sredstvima Fonda solidarnosti, koje je osigurala Vlada RH-a, preko resornih ministarstava na području županije uloženo je desetak milijuna eura. Tu su i drugi projekti koji su ili su u realizaciji ili su prije samog početka provedbe. Sve to garancija je daljnjeg razvoja općine. Uz sve mjere koje je provodila Vlada, zahvaljujući kojima je prevladalo nekoliko kriza, sačuvala su se i radna mjesta u Zagorju ali i snaga zagorskog gospodarstva - zaključio je Gregurović.

Uz prvog čovjeka Vlade i stranke u Krapinu stigli su i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.