Hrvatska demokratska zajednica u potpunosti je spremna za izbore, bez obzira na koji će se datum održavati, brojne realizirane investicije s nacionalne razine na području Krapinsko-zagorske županije potvrda su da vlada premijera Andreja Plenkovića u fokusu ima ravnomjerno ulaganje u sve dijelove Hrvatske, pa tako iu Zagorje.

Glavni su to zaključci proširenog sastanka Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko-zagorske županije održanog u Zaboku, na kojem su uz predsjednika stranke Andreja Plenkovića bili i glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. .

Prvi čovjek HDZ-a Krapinsko-zagorske županije i saborski zastupnik Zoran Gregurović zahvalio je na podršci premijeru te Vladi u cjelini na brojnim investicijama i projektima za što su sredstva osigurana s nacionalne razine kroz programe Vlade Republike Hrvatske i resorna ministarstva. Podsjetio je samo na neke - od skorog početka izgradnje Centra za starije osobe u Loboru, na deset milijuna eura uloženih u sanaciju prometnica i klizišta preko Fonda solidarnosti, do u petak otvorenog Regionalnog centra mjerodavnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok, vrijednog više od 9,2 milijuna eura.

- Rezultati rada ove Vlade vidljivi su u Krapinsko-zagorskoj županiji na svakom koraku, u svakom gradu i općini. Približavaju nam se izbori na kojima će stranka opet pokazati zajedništvo, a kada stranka i svi njeni članovi nastupaju kao jedno, pobjeda nikada nije izostala - poručio je Gregurović.

Da je stranka spremna za izbore potvrdio je i prvi čovjek stranke Andrej Plenković koji vjeruje u županijsko vodstvo stranke te očekuje odličan rezultat u III. izbornoj jedinici i pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima. Naglasio je i kako je aktualna Vlada riješila sve bitne strateške projekte u ovom mandatu. Govoreći o predstojećim izborima, naglasio je kako vlada velika nervoza u oporbenim redovima i da će s njihove strane iz dana u dan jačati agresivan način kampanje na čiju se stranu sve aktivnije stavlja i predsjednik RH.

-Unatoč svemu tome, ne sumnjam u podršku građana na sjeveru Hrvatske, u Krapinsko-zagorskoj županiji te u cijeloj Hrvatskoj - zaključio je predsjednik stranke Plenković.

Ministrica Brnjac osvrnula se na otvoreni Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok za koji je naglasila da bi trebao ovom kraju. Podsjetila je i na predložene izmjene Zakona o turizmu, koje su prošle prvo čitanje u Hrvatskom saboru i kako će izmijenjeni zakon biti podrška razvoju turizma u Hrvatskoj, a prije svega onog na kontinentu.

Ministar Fuchs osvrnuo se na reformu obrazovanja koju je pokrenula aktualna Vlada te podsjetio da kreće velika investicija u izgradnju objekata u obrazovanju, od vrtića nadalje.

- Rezultati će se vidjeti kada krenu brojna gradilišta te prelazak iz dvosmjenske u jednosmjensku nastavu - zaključio je ministar dodajući kako se radi o visini investicije većoj od 2 milijarde eura.

Glavni tajnik stranke Krunoslav Katičić osvrnuo se na rad stranke i pripreme za predstojeće izbore te je naglasio kako je stranka u potpunosti spremna za izbore bez obzira na datum. Podsjetio je da ova Vlada ima ogromne rezultate na svim razinama koji su odličan argument za pobjedu na predstojećim izborima.

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Zaboka Alen Gerek  ponovio je važnost velike investicije izgradnje spomenutog Regionalnog centra koja je realizirana prije svega zahvaljujući programu Vlade RH. Naglasio je da i niz drugih investicija s nacionalne razine na ovom području pokazuju koliko je ovaj kraj u fokusu u radu Vlade RH.