Kandidat za župana na nedavno održanim lokalnim izborima te vršitelj dužnosti predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, Ernest Svažić, održao je u četvrtak konferenciju za novinare na teme rezultata izbora. Naglasio je kako je na ovogodišnjim lokalnim izborima HDZ Krapinsko-zagorske županije promovirao novu generaciju mladih, kompetentnih, viskokoobrazovanih i europski usmjerenih političara.

- Cilj ove utakmice nije bio osvojiti vlast pod svaku cijenu, već u zagorski politički ring uvesti igrače koji će svoju kvalitetu dokazati u utakmicama koje tek dolaze – igrače koji nemaju kompleks od Krapine, Zagreba ili Bruxellesa.

Strateški nam je cilj bio obraniti poziciju u središtu Županije - u Krapini i raduje nas briljantna pobjeda Zorana Gregurovića koji ovih dana započinje svoj treći mandat s uvjerljivom većinom HDZ-a u gradskom vijeću – izjavio je Svažić te dodao kako je uspjeh u Krapini preslikan i na prsten oko županijskog središta pa su tako u Đurmancu, Petrovskom i Gornjem Jesenju pobijedili kandidati HDZ-a za općinske načelnike. Tako će slijedeće četiri godine Damir Belošević, Stjepan Krklec i Dario Cvrtila voditi općine uz stabilnu podršku općinskih vijeća u kojima HDZ samostalno ili s koalicijskim partnerima čini većinu.

-Veseli nas što su birači honorirali kontinuirano dobro upravljanje, suradnju s Vladom RH i izvrsne rezultate naših načelnika koji su na čelu općina već pet ili više mandata. Tako su na ovim izborima potvrđeni: Boris Tušek - 7. mandat u Novom Golubovcu, Radovan Hercigonja - 5. mandat u Budinšćini, Zlatko Bartolić – 5. mandat  u Općini Mihovljan te nezavisni kandidat Zvonko Škreblin koji započinje svoj sedmi mandat na čelu Općine Desinić uz podršku i vijećničku većinu HDZ-a – naveo je Svažić. Slična je situacija i u istočnom dijelu županije gdje su uvjerljivo pobijedili kandidati HDZ-a u općinama Lobor i Marija Bistrica.

 

- Veseli nas što su birači prepoznali ustrajni rad Ljubice Jembrih i njezinog tima u Loboru te Josipa Miličkog i njegovog tima koji zahvaljujući strateškom planiranju naše nacionalno svetište Mariju Bistricu čine sve ugodnijim mjestom  za stanovnike općine i posjetitelje – ističe prvi čovjek županijskog HDZ-a.

U Gornjoj Stubici i Kumrovcu HDZ je podržao kandidaturu Jasmina Krizmanića i Roberta Šplajta koji su osvojili nove mandate. U te dvije sredine predsjednik općinskog vijeća biti će iz redova HDZ-a.

-Sa zadovoljstvom možemo konstatirati da će HDZ sudjelovati u formiranju većine u općinskim vijećima u Zlatar Bistrici i Stubičkim Toplicama te sam siguran da će Nataša Krajačić i Tomislav Mlinarić značajno pridonijeti razvoju projekata u tim općinama – kazao je Svažić.

Nadalje, u Kraljevcu na Sutli, gdje se ove nedjelje održava treći krug izbora HDZ podržava kandidaturu nezavisne kandidatkinje Danijele Pongrac. Svažić nije krio ni lošije rezultate stranke.

-Nažalost nakon 12 godina Mirko Krznar više nije načelnik općine Konjšćina, što je posljedica velike "anti kampanje" usmjerene prema jednom izuzetno uspješnom načelniku. U Krapinskim Toplicama usuđujem se reći da su birači kaznili moju odluku da se više ne kandidiram te izabranoj načelnici želim puno uspjeha u nastavku realizacije već započetih projekata – naglasio je Svažić.

U Općini Bedekovčina  17 glasova je dijelilo od pobjede  Željka Odaka na izborima za općinskog načelnika. Zabok je još jedna sredina u kojoj je pobjeda u utrci za gradonačelnika kandidatu HDZ-a uistinu izmakla za dlaku.

-Izuzetno nas veseli što su stanovnici grada Zaboka prepoznali program i politički potencijal  našeg kandidata Petra Vrančića te sam siguran da će on i ostali kandidati s liste HDZ-a dati konstruktivan doprinos u radu Gradskog vijeća Grada Zaboka – mišljenja je v.d. predsjednik županijske organizacije stranke ističući da je stranka potvrdila svoju snagu u Zagorju.

-HDZ Krapinsko-zagorske županije nakon provedenih lokalnih izbora 2021. godine dao je gradonačelnika županijskog središta, grada Krapine i 9 općinskih načelnika. U četiri općine HDZ će sudjelovati u formiranju većine u općinskom vijeću te podržati nezavisnog ili načelnika iz redova HNS-a.

Na županijskoj razini koalicija predvođena HDZ-om ostvarila je 11 mandata i bit će aktivna oporba  koja će Željku Kolaru puhati za vratom ne s ciljem nepotrebnog polemiziranja, već s ciljem ostvarenja novih radnih pobjeda na korist svih žitelja Krapinsko-zagorske županije – izjavio je Svažić ističući da HDZ nastavlja s provedbom programa koji je temeljen na Odlukama Vlade RH sa sjednice u Krapini.

- Podržat ćemo sve kvalitetne projekte Krapinsko-zagorske županije, ali nećemo se suzdržavati kritizirati one loše – završio je Svažić.