Svečanom sjednicom Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko-zagorske županije u petak je obilježena 32. obljetnica osnutka prvog ogranka stranke. Naime, 11. veljače 1990. godine u Zlataru osnovan je prvi ogranak HDZ-a na području sjeverozapadne Hrvatske nakon čega su osnovani ogranci diljem Hrvatskog zagorja.

 Do kraja ožujka 1990. godine ogranci HDZ-a osnovani su u Maču, Loboru, Budinščini, Mihovljanu, Golubovcu, Krapini, Hraščini, Belcu, Konjščini, Zaboku i Zlatar Bistrici, dok je Županijski odbor HDZ-a osnovan je 18. srpnja 1993. godine.

Aktualni predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije Zoran Gregurović zahvalio je svima koji su u protekle 32 godine radili na jačanju stranke i članstva.

- Hrvatska demokratska zajednica bila je i ostala najjača stranka u Hrvatskoj koja zahvaljujući svojim kvalitetnim politikama te vrijednostima i temeljima na kojima počiva kontinuirano privlači mlado članstvo i birače koji nas u svim krajevima Lijepe naše prepoznaju kao pravu opciju – naglasio je Gregurović.

Kako je istaknuo, županijski ogranak HDZ-a i dalje će se kroz osiguravanje kvalitetnog obrazovanja, zaposlenja i stvaranja što boljih ekonomskih prilika nastaviti zalagati za veću kvalitetu života svih građana Krapinsko-zagorske županije.

 

- Uz pogled i sjećanje na prošlost te zahvalnost i priznanje na hrabrosti, odlučnosti i želji koje odajemo svim utemeljiteljima HDZ-a, a posebno prvom hrvatskom predsjedniku i osnivaču HDZ-a dr. Franji Tuđmanu, nastavljamo se okretati budućnosti i ispunjavati sve ciljeve i izazove koji su pred nama – zaključio je Gregurović.

 

Predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sokolić iskoristio je priliku kako bi zahvalio svim osnivačima prvog ogranka u sjeverozapadnoj Hrvatskoj na njihovoj neizmjernoj hrabrosti i entuzijazmu. Iako se u to vrijeme nije znalo da će Hrvatska demokratska zajednica pobijediti na prvim višestranačkim izborima u Hrvatskoj, zahvaljujući pokojnom predsjedniku Tuđmanu i izbornoj kampanji, birači su uvidjeli kako je jedino HDZ sposoban mijenjati stvari.

- Jest da HDZ ne može više tako uvjerljivom većinom dobiti izbore kao 1990-ih godina, ali je i dalje najjača stranka na ovim prostorima, a vjerujemo da će tako i ostati – poručio je Sokolić.

 Dodavši kako se daljnji razvoj stranke, ali i cijele države mora temeljiti na realizaciji kapitalnih projekata kroz korištenje europskih sredstava, Sokolić je naglasio kako je bitno da se svi zajedno prime posla i iskoriste danu mogućnost.

- Stranka na području Krapinsko-zagorske županije je u oporbi i to ćemo u budućnosti nastojati mijenjati. Prije svega, moramo mijenjati sami sebe i priznati vlastite greške kako se one ne bi ponavljale te s pravim vodstvom i pravim kandidatom vratiti vodstvo u Županiji i jedinicama regionalne i lokalne samouprave na području Republike Hrvatske – zaključio je Sokolić.