U petak je na Festival kajkavskih popevki stigao predsjednik VRH & HDZ-a Andrej Plenković.

Nakon obilaska Poslovno-tehnološkog inkubatora KZŽ i sastanka s gradonačelnikom Krapine i predsjednikom HDZ-a KZŽ Zoranom Gregurovićem susreo se s članovima Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko-zagorske županije.

Plenković: Siguran sam da ova postignuća i ulaganja koja smo imali ovdje, što u prometnu infrastrukturu, što u okoliš, gospodarstvo, u različite oblike aktivnosti vezane uz podizanje standarda i povećanje kvalitete života, jako dobro napreduju u pogledu zaposlenosti i u pogledu uloge Hrvatskoga zagorja za razvoj i ekonomski napredak cijele Hrvatske. Vlada je tu da zajedno sa svim resorima, s brojnim javnim poduzećima, radi na projektima koji će dodatno unaprijediti kvalitetu života ljudi u Krapinsko-zagorskoj županiji, Krapini te u drugim dijelovima sjevera Hrvatske.
 
 
Gregurović: Hvala premijeru i njegovom timu na svemu što rade za naše građane u ovim teškim vremenima. Moram mu zahvaliti i na svim projektima koji su pokrenuti, koji se pokreću i koji će se pokrenuti ovdje na području ne samo grada Krapine, nego cijele naše županije. Projekata i ideja imamo puno, volje i znanja imamo, sad samo čekamo raspisivanje natječaja i nakon toga dobre rezultate.
 
Uz predsjednika Plenkovića bio je glavni tajnik stranke i saborski zastupnik Krunoslav Katičić, saborski zastupnik i predsjednik Odbora za gospodarstvo HS-a Žarko Tušek te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.