U Loboru je održana izborna skupština Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman” Krapinsko-zagorske županije na kojoj je Stjepan Sokolić ponovno izabran za predsjednika. Za potpredsjednike su izabrani Dubravko Barilar i Juraj Srebačić, dok će dužnost tajnika obavljati Nikola Pek Jug, a rizničara Ivica Crneković. Također, izabrana su i dva člana Predsjedništva Milan Burić i Emil Sviben.

Ujedno je održana i konstituirajuća sjednica Županijskog i Nadzornog odbora. Izabrano je i pet članova Nadzornog odbora, a na dužnost predsjednika stupio je Anđelko Hrastić.

 

Stjepan Sokolić kojem je ovo drugi mandat na čelu Zajednice utemeljitelja HDZ-a istaknuo je veliku čast i zadovoljstvo ponovnim izborom kojeg ujedno smatra i nagradom za sve ove godine pripadnosti stranci.

-Ponovni izbor predstavlja veliku čast, obavezu, ali i nagradu za sve ove godine koje sam proveo u najjačoj hrvatskoj stranci koja je 1990. godine potvrdila i da je državotvorna – poručio je Sokolić uvjeren da će svojim životnim i stranačkim iskustvom mlađim kolegama moći pružiti pomoć i podršku na njihovom životnom putu i savladavanju prepreka.

Naglasio je kako je pred strankom, ali i jedinicama lokalne i regionalne samouprave važno razdoblje u kojem je bitno iskoristiti sva moguća znanja i alate kako bi iz europskog proračuna povukli što više novaca.

-Pred nama je važno razdoblje u kojem ćemo moći kandidirati brojne kapitalne projekte i za njihovu realizaciju povući novac iz EU fondova te time osigurati boljitak svih građana Krapinsko-zagorske županije, općina i gradova – rekao je Sokolić.

Sa svim predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave očekuje odličnu suradnju kao i dosada.

-Očekujemo da gradonačelnici i načelnici pripreme kvalitetne projekte koji će osigurati razvoj i boljitak svih krajeva Krapinsko-zagorske županije i svih naših žitelja, a mi stariji i iskusniji ćemo im u tome svakako pomoći – zaključio je Sokolić.

 

Izbornoj skupštini su nazočili i predsjednik Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman” Zdeslav Milas, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, načelnik Općine Mihovljan Zlatko Bartolić, predsjednik Zajednice poduzetnika i obrtnika HDZ-a Krapinsko-zagorske županije Ratko Habus i predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak” Krapinsko-zagorske županije Zdravko Vincelj.