Aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na zagrebačkom je velesajmu predstavila program za drugi mandat na Pantovčaku. Pod sloganom „Predsjednica. Jer Hrvatska zna!” obratila se mnoštvu naglasivši kako je upravo vjera u Hrvatsku, hrvatske vrijednosti i potencijale razlog njezine kandidature.

 

- U Hrvatsku se ne vjeruje po potrebi, Hrvatsku se živi uvijek i svakim danom – rekla je predsjednica dodavši kako je u fokusu razvoj svih dijelova društva, učvršćivanje identiteta, odlučnost te borba protiv nasilja, a naglasak je i na demokraciji i sigurnosti u cijeloj zemlji. Kao najvažniji aspekt predsjednica je istaknula optimizam odnosno snagu vjerovanja u bolje sutra.

Kandidaturu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović pozdravio je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije Žarko Tušek.

- Hrvatska demokratska zajednica, ali i cijela Hrvatska imaju najboljeg kandidata u aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, koja na više nego uspješan način završava svoj petogodišnji mandat. Izgradila je posebnu vezu sa svim građanima Republike Hrvatske kroz konstantnu komunikaciju i seljenje Ureda predsjednice u sve naše županije – rekao je Tušek posebice istaknuvši impozantne rezultate na međunarodnom planu.

- Predsjednica je intenzivno radila na promociji RH na svakom području, što je rezultiralo prepoznatljivošću naše zemlje u svijetu. Nemjerljiv je i njezin doprinos u svim reformskim mjerama Vlade RH koje su se događale na njezin poticaj i u skladu s njezinom vizijom Hrvatske – rekao je Tušek koji ne sumnja u izvrsne rezultate izbora i ponovni mandat.

 

- Hrvatska zna što je sve naša predsjednica radila, kako je doprinijela razvoju Hrvatske i što sve još može učiniti u budućnosti. Uopće ne sumnjam u izvrstan rezultat i u prvom krugu i njezinu pobjedu u drugom krugu nakon čega slijedi nastavak svega onog kvalitetnog što je radila u interesu RH – naglasio je Tušek.

Županijska organizacija HDZ-a nastavlja sa sastancima na području Krapinsko – zagorske županije s ciljem maksimalne pripreme za izbore.

- Mi iz dana u dan komuniciramo s našim organizacijama o važnosti predsjedničkih izbora i važnosti kandidature Kolinde Grabar-Kitarović. Ljudi su zadovoljni i razumiju što mogu ponuditi drugi kandidati, a što može ponuditi aktualna predsjednica – zaključio je Tušek dodavši kako ne sumnja u dobar rezultat na području Krapinsko – zagorske županije, kakav je bio i prije pet godina.