S ciljem maksimalne pripreme lokalnih organizacija te užeg članstva stranke za predstojeće predsjedničke izbore održan je zajednički sastanak članova odbora općinskih organizacija HDZ-a  Kumrovec i Kraljevec na Sutli te gradske organizacije Klanjec. Predsjednik županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije i saborski zastupnik Žarko Tušek također je prisustvovao sastanku i zahvalio se kolegama u Kumrovcu na odličnom odazivu.

 

- Hrvatska demokratska zajednica u ovom zapadnom dijelu Krapinsko-zagorske županije ima tri kvalitetne i stabilne organizacije. U Kraljevcu na Sutli predsjednik naše organizacije predsjednik je i Općinskog vijeća, a ista je situacija i u Kumrovcu, gdje smo u koaliciji s HNS-om – istaknuo je Tušek dodavši kako se s puno entuzijazma pripremaju za političke izazove koji slijede.

- Razgovarali smo o aktualnoj političkoj situaciji i aktualnostima u državi, o projektima koje kao Vlada organiziramo na područjima ove tri lokalne jedinice, kao i o svemu onome što slijedi u godini koja je pred nama. Bilo je riječi i o sjednici Vlade u Krapini, proračunu za novu godinu, a naravno sve to skupa u svijetlu izbora za predsjednicu RH – rekao je Tušek koji je zadovoljan optimizmom koji vlada u ovim organizacijama.

- Drago mi je vidjeti da su članovi spremni na rad kako bi predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i u njihovim organizacijama ostvarila dobar rezultat, koji će zatim doprinijeti ukupnoj pobjedi predsjednice na području cijele Hrvatske – zaključio je Tušek.  Istog je mišljenja i predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Klanjec Igor Jambrešić koji ističe pozitivnu atmosferu uoči izbora kod članova stranke i simpatizera.

 

- Zaista moram istaknuti da smo jako zadovoljni odazivom članova, ali i njihovim entuzijazmom. Ljudi iskreno žele podržati našu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović. Svi nama to daje  jedan pozitivan vjetar u leđa, kao i uvjerenje da ćemo bez većih problema odraditi ove predsjedničke izbore – rekao je Jambrešić. Naglasio je i da HDZ u predstavničkim tijelima općina Kumrovec i Kraljevec na Sutli  ima većinski broj vijećnika što, napomenuo je,  svjedoči opredijeljenosti HDZ-u.

- Iz tog razloga možemo vjerovati da ćemo na tim područjima ostvariti jako dobar rezultat – završio je Jambrešić.