Peta mini klauzura, te ujedno i posljednja u ovome ciklusu, održana je u utorak u Mariji Bistrici gdje su se okupili stranački dužnosnici te članovi iz Marije Bistrice, Konjščine, Donje Stubice, Gornje Stubice, Oroslavja, Stubičkih Toplica i Hrašćine. Time je zaključen obilazak Krapinsko – zagorske županije u periodu od tjedan dana gdje je mini klauzurama bilo prisutno više od tisuću članova Hrvatske demokratske zajednice.

Radni dio klauzure vodili su Zdravko Tušek, voditelj izbornog stožera III. izborne jedinice te Miljenko Šoštarić, voditelj županijskog izbornog stožera. Aktualno stanje u svojim mjestima okupljenima su prezentirali i predstavnici prisutnih organizacija za čije se područje odnosila ova mini klauzura. U interakciji sa voditeljima stožera zaključilo se kako je HDZ trenutno najjača politička opcija na ovim prostorima, ali da je potreban još veći rad u budućnosti.

Žarko Tušek, koordinator za III. izbornu jedinicu zaključio je mini klauzuru govorom u kojem se osvrnuo na aktualnu društvenu i političku situaciju u Krapinsko – zagorskoj županiji, ali i državi. Tušek je napomenuo kako su nam definitivno potrebne promjene i da će nakon parlamentarnih izbora HDZ biti taj koji će zaustaviti negativne trendove koje je u četverogodišnjem mandatu nanizala Kukuriku koalicija.

Nakon Krapinsko – zagorske županije, aktivnosti izbornog stožera III. izborne jedinice se nastavljaju održavanjem mini klauzura na području Međimurske i Varaždinske županije.