U cilju maksimalne pripreme lokalnih organizacija i članova stranke za predstojeće predsjedničke izbore u Desiniću je u srijedu održan zajednički sastanak županijskog stranačkog vodstva predvođenog predsjednikom Županijske organizacije HDZ-a Žarkom Tušekom te članova općinskih i gradskih odbora stranke u Desiniću, Tuhelju i Pregradi.

Brojni projekti u mandatu Vlade Andreja Plenkovića

Govoreći o aktualnoj političkoj situaciji Tušek je naglasio da su ključni ekonomski pokazatelji pozitivni i ohrabrujući, od makroekonomije, provođenja porezne reforme, smanjenja nezaposlenosti, do kontinuiranog rasta plaća u mandatu ove Vlade. Posebno je naglasio veliki iskorak u provođenja brojnih projekata odnosno u povlačenju sredstava fondova Europske unije. Upravo je u tom segmentu istaknuo partnerski odnos Vlade RH te jedinica lokalne i regionalne samouprave što se vidi i po provođenju projekata i u Desiniću, Pregradi i Tuhelju. Posebno je istaknuo mjeru 7.4.1. zahvaljujući kojoj će se izgraditi veliki broj vrtića širom Hrvatske pa tako i u Krapinsko-zagorskoj županiji.

 

– Sve jedinice lokalne i regionalne samouprave koje su bile spremne dobile su projekt i sredstva za izgradnju vrtića. Ovu vladu ne zanima tko je na vlasti već projekte dobivaju one općine i gradovi koji su spremni, koji znaju pripremiti projekte. Mi nismo kao bivša vlada Zorana Milanovića u čije vrijeme neke općine nisu s nacionalne razine dobile ni tisuću kuna – kazao je Tušek dodajući da gotovo i nema općine ili grada u Krapinsko-zagorskoj županiji u kojoj se ne provodi neki od projekata za što su sredstva osigurana s nacionalne razine odnosno preko EU fondova.

 

Predsjednički izbori

– HDZ ima svog kandidata, a to je Kolinda Grabar Kitarović, i svi zajedno moramo napraviti sve za još jedan njen mandata na mjestu predsjednice – naglasio je Tušek ističući kako je Grabar Kitarović u svom radu u ovom mandatu napravila veliki iskorak i doprinijela većem ugledu Hrvatske na međunarodnom planu. Svojim je radom vratila dignitet i ugled instituciji predsjednika RH. Da pokaže koliko joj je stalo do svih dijelova Hrvatske svoj je ured izmjestila u gotovo sve dijelove Lijepe naše pa tako i u Hrvatsko zagorje u siječnju prošle godine.

– Na predsjedničkim izborima duboko vjerujem da će Grabar Kitarović osvojiti još jedan mandat. Nakon toga, i nakon predsjedanja Europskom unijom, slijede nam parlamentarni izbori i vjerujem još jedna pobjeda. Naposljetku očekuju nas lokalni izbori – završio je predsjednik krapinsko-zagorske Županijske organizacije HDZ-a.

 

Okupljeni članovi organizaciji iz Desinića, Tuhelja i Pregrade upoznati su i s programom predizborne kampanje. Čelni ljudi općinskih organizacija Desinić i Tuhelj, Dražen Šurbek i Martin Turčin, te predsjednik Gradske organizacije Pregrada, Željko Kamenski, složili su se s ocjenom da zajedničkim radom, apsolutnim angažmanom svakog člana, HDZ Krapinsko-zagorske županije može postići odličan politički rezultat koji će doprinijeti ukupnoj pobjedi Kolinde Grabar Kitarović.