Predsjednik Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Krapinsko-zagorske  županije Žarko Tušek osvrnuo se izjave Davora Bernardića, koji je gostujući na HRT-u, otkrio javnosti novu dimenziju svoje nezrelosti i infantilnosti.

- Umjesto da raspravlja argumentima, navodni čelnik opozicije iznosi potpune laži i izmišljotine, govoreći da se u raspravama na sastancima Kluba zastupnika HDZ-a govorilo o ,,profitiranju od koronavirusa” - ističe Tušek kazavši kako se radi o besramnom obmanjivanju građana.

Dok je Bernardić isprva banalizirao ozbiljnost situacije radi epidemije koronavirusa, Vlada RH od prvog dana, zajedno s epidemiolozima i strukom, poduzima odgovarajuće mjere te je pravovremenom reakcijom i odgovornim ponašanjem građana virus pobijeđen u prvom poluvremenu.

No da je Hrvatska ispravno odgovorila na novonastalu situaciju, potvrdio je i sam Bernardić.  Nakon što je cijeli svijet Hrvatsku istaknuo kao primjer uspješne borbe, u sinoćnjoj emisiji „1 na 1” na HRT-u to je priznao i Bernardić pohvalivši Vladu HDZ-a zbog poduzetih mjera u sprječavanju širenja koronavirusa, a da to ni sam nije shvatio, dok mu to voditelj nije rekao. Na kraju je ostao zbunjen, kao i obično.

Također, posljednje istraživanje Crobarometra pokazalo je da Bernardić čak ni među biračima SDP-a nije među tri prva političara.

- Bernardić je na dobrom putu da još snažnije uvjeri hrvatske građane koliko je on neozbiljan i neodgovoran premijerski kandidat. S druge se strane građanima nudi sigurna i stabilna opcija koja iza sebe ima izvrsne rezultate, a naš rad, ozbiljnost i odgovornosti ljudi prepoznaju – rekao je Tušek dodavši kako su upravo projekti na području općina i gradova u Krapinsko-zagorskoj županiji dokaz rada Vlade Republike Hrvatske na čelu s Andrejem Plenkovićem.