HDZ Krapinsko – zagorske županije traži od županije da se hitno sazove Krizni stožer te da svi zajedno sjednu za stol i da vide kakva je najbolja strategija po tom pitanju jer je ovo tek prvi val izbjeglica.

U prostorijama Hrvatske demokratske zajednice u Krapini održana je konferencija za medije na temu izbjegličke krize, sigurnosnog pitanja i za Hrvatsko zagorje. Predstavnicima medija obratio se predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko – zagorske županije, Žarko Tušek. Čelni čovjek zagorskog HDZ-a obrušio se na aktualnu Vladu koja je ponovno dokazala svoju nekompetenciju dočekavši sasvim naivno i nespremno prvi izbjeglički val u Hrvatsku. Ta nesposobnost se još jednom direktno odražava na čelnike lokalne i regionalne samouprave koji su se i ovog puta ponovno našli u velikom problemu bez ikakvih naputaka kako u ovoj situaciji postupati.

Tušek je upozorio kako postoji ozbiljna opasnost da upravo Hrvatsko zagorje, naša Krapinsko – zagorska županija postane sabirni centar za velik dio izbjeglica koji neće moći preći slovensku granicu. Tušek je nastavio kako hitnu odgovornost mora preuzeti naša županijska vlast, na čelu sa županom Kolarom koji je prije neki dan čak i ismijavao HDZ-ova upozorenja upućena na županijskoj skupštini.

Žarko Tušek: Pozivam sve Zagorke i Zagorce da u kontaktu sa izbjeglicama postupaju kršćanski i na najhumaniji način, ali kao županija i kao regija ne možemo stavljati glavu u pijesak i praviti se da se ništa ne događa dok val izbjeglica doslovno prijeti našem kraju. Zbog nesposobnosti ove Vlade Hrvatsko zagorje ne smije izvući deblji kraj.”

Na konferenciji je najavljeno kako će svi gradonačelnici i načelnici iz redova HDZ – a na području naše županije sazvati svoje krizne stožere početkom sljedećeg tjedna, ali je još jednaput navedeno kako nema nikakvih naputaka o postupanju sa viših razina.

Video: